Stef Gaines

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
SERIESKAPARE
Stef Gaines
Stef Gaines
Stef GainesPenCon 2007 i Stockholm 2 mars 2007. Foto: Steamboat Willie. © Steamboat Willie
Bild tillåten för användning endast på Seriewikin
Född:∗ 1985-06-29 (36 år)

Land:Sverige Sverige
Språk:Svenska Svenska

Grupp(er):Forte Collantes
 Dit pennan når
Studio(r):Ateljé Läskollektivet
Serier i urval
"Anima"
"Väsen"
"PAUS"
"Jeas – jag är ett svin"
Webblänkar
[hellove - Stef Gaines (officiell webbplats)]

Stef Gaines, svensk serietecknare, redaktör, skribent, poddradioskapare och projektledare. Brukar referera till sitt serieskapande som genrelöst men har en ganska distinkt berättarstil med fokus på relationer. Blev 27 juni 2019, efter Thomas Karlssons bortgång, ordförande i Seriefrämjandet.

Biografi

Uppvuxen och bosatt i Stockholm. Gått det två-åriga Serie och Bildberättarprogrammet på Högskolan i Gävle (i folkmun kallat Serietecknarskolan i Hofors) och Serier år 1 på Kvarnby Folkhögskola. Är medlem i TusenSerier, Dotterbolaget, och Nazzes Necromantiker. Bildade 2013 bloggduon Mangapatriarkatet tillsammans med kollegan och vännen Lisa Medin. Styrelseledamot i Seriefrämjandet sedan 2017.

Är en av redaktörstrion på onlineserietidningen "babian.se". Har varit med och arrangerat svenska stationer för 24 Hour Comics Day tillsammans med Yvette Gustafsson, Lisa Medin, Serieteket m.fl. 2010–14 Var fanzinrecensent för avigserie-avdelningen i Bild & Bubbla 2006–14. Medverkar sporadiskt med artiklar och seriereportage sedan dess.

Hon är även en flitig tecknare av s.k. klotterserier/dagboksserier och publicerar dem sporadiskt på sin blogg hellove.

Publikationer

Gaines debuterade publiceringsmässigt med strippserien "PAUS" för den svenska, norska och danska versionen av Club Nintendo Magazine och har gästat Arbetarbladet med strippserien "Jeas – jag är ett svin". Gav ut följetongsserien Anima. Medverkade i "Allt för konsten (albumserie)" nr 8, 9 och X. Tecknar sedan 2015 ibland baksidesserier för "Kamratposten".

Fanzin

Small Press

Medverkan i antologier

Utmärkelser

Recensioner

företrädare
Thomas Karlsson
Ordförande i Seriefrämjandet
2019–
efterträdare


Externa länkar