The Chief

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

The Chief kallas den rullstolsbundne vetenskapsmannen Niles Caulder, Doom Patrols grundare, i serier från amerikanska förlaget DC Comics. Första framträdandet var i My Greatest Adventure nr 80 (juni 1963).

Ursprungligen skildrades The Chief som en man som försökte vända tragedier till något gott genom att samla "missfoster" med superkrafter kring sig och skapa Doom Patrol för att bekämpa ondskan. På senare år har det visat sig att Caulder är långt ifrån sympatisk, han är manipulativ och hänsynslös och tros ha orsakat de olyckor som vanställde Doom Patrols medlemmar.

Under en period (då "Doom Patrol" publicerades på vuxenetiketten Vertigo) var Caulders huvud separerat från hans kropp men hölls vid liv av cybernetisk teknologi. Han kallades under den här tiden för The Head.

Mini sverige.gif Svensk publicering

The Chief har förekommit i några svenska publikationer, bland annat i Serietidningen nr 1/1985 i ett äventyr med "Tonårsgänget" (här kallades han Hövdingen) samt i de "Doom Patrol"-avsnitt som publicerades i tidningen Inferno 1991–92 (under originalnamnet).


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!