The Soundtrack of Our Lives

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

The Soundtrack of Our Lives är ett svenskt rockband som även förekommit i serieform. David Liljemark gjorde 2001 häftet "Cartoon Animals" med elva seriestrippar som handlar om bandet, som promotionmaterial för albumet "Behind the Music" (2001). Några av stripparna publicerades även i andra sammanhang.

"Cartoon Animals"-häftet gjordes som bilaga till vinylversionen av TSOOL-albumet "Behind the Music" (2001), men finns pga låg upplaga enbart medlagd i ett begränsat antal exemplar av denna 2-LP. Häftet såldes dessförinnan som merchandise på turnéerna för samma album. Några av stripparna användes också i reklam och på en flyer för den tyska turnén "The Scandinavian Adult Pleasure Tour". Första strippen publicerades i tidningen mi (Musikindustrin) nr 5/2001. Sex av stripparna publicerades i DN På Stans nätupplaga från mars 2001 och fram till nylanseringen av dn.se cirka ett år senare. Idag återfinns stripparna på gruppens officiella webbplats (se nedan). Liljemark har även gjort fler illustrationer åt gruppen.

Gruppens gitarrist Mattias Bärjed har tidigare varit verksam som serietecknare i fanzin, tillsammans med David Liljemark.

Externa länkar