The Tribe

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök


The Tribe var en fillipinsk tecknarstudio skapad av Tony DeZuniga under tidigt 1970-tal. DeZuniga förmedlade arbete till filippinska tecknare och ibland tog han sig även an projekt med kort deadline som krediterades till The Tribe och var rena grupparbeten.

Historia

Efter genombrottet i USA reste DeZuñiga tillbaka till Filippinerna 1972 för att tillsammans med Joe Orlando och Carmine Infantino rekrytera nya tecknare. Efter att DC-redaktörerna gjort ett urval av tecknare satte DeZuñiga upp en studio med det informella namnet The Tribe i hemlandet och tog ut en avgift på 20 % på alla jobb som förmedlades via studion. Enligt en intervju med Infantino hade DeZuñiga en släkting som hade vissa kopplingar till Marcos-regimen, vilket undanröjde en hel del byråkrati kring arrangemanget. I serier där The Tribe anges som tecknare eller tuschare delades arbetet ofta upp mellan renritare, figurtecknare, bakgrundstecknare, laveringsansvarig med flera, ungefär samma tillvägagångssätt som i många mangastudior.

DeZuniga lär ha satt upp en studio i New York där filippinska tecknare arbetade, eller också skickades arbetet vidare till Filippinerna genom DeZunigas försorg.

Medlemmar


Se även