TOTS

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Tidskrift om tecknade serier)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Tidskrift om tecknade serier eller TOTS, Seriefrämjandets medlemstidning 1981–87.

Historik

Thud, senare omdöpt till Bild & Bubbla, hade sedan starten 1968 varit Seriefrämjandets medlemstidning. Debatter om Bild & Bubblas roll under 1970-talet ledde till ett beslut att föra ut den hittillsvarande medlemstidskriften till allmänheten. 1981 började den med stöd av Semic Press att säljas i Pressbyrån som fristående kulturtidskrift, nu i större format och med 6 nummer per år. Samtidigt fick SeF en ny medlemstidning – Tidskrift om tecknade serier (TOTS), som enbart distribuerades internt.

Den nya satsningen på B&B varade inte särskilt länge – B&B nr 1/1983 blev det sista numret som såldes i Pressbyrån; lönsamheten var för liten. Semic Press slutade därmed att täcka tidningens underskott, men fortsatte att stödja föreningens verksamhet med ett årligt bidrag. B&B återgick till att bli enbart prenumerationstidskrift – dock inte längre en ren föreningstidskrift.

TOTS fortsatte att ges ut ytterligare några år, under olika redaktioner, men med Seriefrämjandets lokalförening Malmö/Lund som sammanhållande faktor. TOTS lades slutligen ned 1987.[1]

Index

Nummer, redaktionsmedlemmar

Fotnoter

  1. "Seriefrämjandet år för år", B&B 3–4/1998