Peter Nilsson

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Peter Nilsson, född 9 oktober 1961 i Löderup nära Ystad, skribent, recensent och serieförfattare.

Har skrivit manus för "91:an" och andra serier utgivna på Semic och Egmont. Sammanställde "91:ans Kaninbibel", en kartläggning av "91:ans" universum som utgör en handbok för 91:an-tidningens internbruk. Skriver förord till bokserien "91:an – Den inbundna årgången" (2006–).

Bakgrund

Har studerat på Kulturvetarlinjen i Lund, bland annat svenska, pressvetenskap och barnlitteratur.[1]

Tidigare redaktör på Bild & Bubbla och en av författarna bakom "Svensk Seriehistoria – Första boken från Svenskt Seriearkiv" (2005). Peter Nilsson har skrivit ett stort antal artiklar för Bild & Bubbla (från utgivningsåret 1989 och in på 00-talets andra hälft) och är medförfattare och faktagranskare till flera av Fredrik Strömbergs artiklar under tiden som Nilsson var redaktör. Han har även faktagranskat bland annat "100 oumbärliga seriealbum" (1999) och "Serienegern" (2001). Åren 1997–2005 hade Seriefrämjandet sin officiella adress i Åkarp, i egenskap av Peter Nilssons boendeort, fram till att Seriecenter i Malmö öppnades 2005.

Fick 2003 Svenska Serieakademins Adamsondiplom för sina insatser i Bild & Bubbla.

Mer information

Se även

Fotnoter

  1. Thomas Storn (red.), "Svensk Seriehistoria: första boken från Svenskt Seriearkiv", Seriefrämjandet (2005), författarpresentation på skyddsomslagets främre flik.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!