Venus (Marvel)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ej att förväxla med någon annan seriefigur vid namn Venus.


Venus är en kvinnlig superhjälte från 1940-talet som förekom i en serie utgiven av Atlas Comics (en förlagsetikett på nuvarande Marvel Comics). Hennes första framträdande var i tidningen Venus nummer 1 (augusti 1948), och tidningen fortsatte att publiceras i nitton nummer under åren 1948–52.

Figuren baserades löst på den grekisk-romerska skönhetsgudinnan Afrodite/Venus. I serien reste Venus till Jorden från planeten Venus och etablerade en hemlig identitet som jordkvinnan Vicki Starr, journalist på Beauty Magazine. Serien började som en lättsam och ganska skämtsam fantasyserie, men utvecklades med tiden till en mörkare serie med skräckelement.

Efter nedläggningen av tidningen Venus 1952 försvann figuren ända tills hon 1973 dök upp i tidningen Sub-Mariner nummer 37 och därmed införlivades i Marvels universum.

Sedan dess har hon bland annat förekommit som medlem i en alternativ världs version av Avengers, kallad The 1950s Avengers, senare uppdaterad till det reguljära Marveluniversat som Agents of Atlas.

Externa länkar


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!