Skillnad mellan versioner av "Diskussion:Pixiv"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
 
(2 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
Något om Pixiv Quarterly? Det hela ges även ut i tidningsform? //[[Användare:Bnw|[bnw]]] ([[Användardiskussion:Bnw|diskussion]]) 23 april 2013 kl. 11.43 (CEST)
Något om Pixiv Quarterly? Det hela ges även ut i tidningsform? //[[Användare:Bnw|[bnw]]] ([[Användardiskussion:Bnw|diskussion]]) 23 april 2013 kl. 11.43 (CEST)
==Funktion==
Jag tycker det är litet oklart hur det hela fungerar. Är det communityt som lägger upp bilder och den centrala styrelsen som beslutar om vad som är värt att trycka upp? [[Användare:Wakuran|惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran]] ([[Användardiskussion:Wakuran|diskussion]]) 23 april 2013 kl. 12.18 (CEST)
:Är inte direkt expert, men Pixiv är en kommersiell community, med huvudkontor i Yoyogi. Chat, facebook, twitter etc ingår. Det centrala är inte direkt manga, utan teckningar och konstverk med anknytning till japansk populärkultur (där allt ser manga-likt ut). Pixiv grundades 2007 av manga- och animetecknaren [[Takahiro Kamiya]], efter ett namnbyte av ett webbdesign företag från 2005. De medlemmar som laddar upp teckningar och annat material har upphovsrätt, och ibland blossar det upp strider när verk används i andra sammanhang utan tillåtelse.
:Ofta anordnas tävningar på vissa teman, man uppmuntrar till fan art efter en viss anime eller manga. Online-gallerier och även fysiska utställningar finns (se t.ex. http://pixiv-zingaro.jp/exhibition/jhkagaku/ i centrala Tokyo), bland annat har man haft som tema omslag från shoujomangatidningen [[Nakayoshi]] (Sailor Moon mm). Det finns en engelkspråkig Pixiv Encyclopedia som förklarar japanska termer: http://en.dic.pixiv.net/ .
:De publikationer som genereras med Pixiv-material (just nu lär det finnas drygt 30 miljoner alser på siten) ges ut av olika förlag, t.ex. [[EnterBrain]], [[Core]], [[Square Enix]] och [[Kodansha]].
:En funktion som siten fyller är att etablerade förlag söker efter talanger där, varför en publicering på Pixiv kan vara början på en framgångsrik karriär för en tecknare. Genom mängden av material har siten även en viss tyngd som trendsättare.
:Pixiv Quarterly är nog den oftast utkommande publikationen med Pixiv-material (inte manga i första hand), man har också en Official Yearbook, en årlig Pixiv Girls-bok samt en Pixiv Manga Best-årsbok. Plus en del specialpublikationer, kalendrar, videos etc. Här ett reportage från Pivix: http://www.dannychoo.com/post/en/26592/Pixiv+Office+Tour.html
:Alternativa liknande siter finns också, bl.a. TINAMI och PiXA, men de är långt ifrån lika stora. --[[Användare:Johnny Hazard|Johnny Hazard]] ([[Användardiskussion:Johnny Hazard|diskussion]]) 23 april 2013 kl. 20.45 (CEST)
::Tack för svar. Jag förstår litet bättre nu, men känner mig osäker på klassificeringen, känns egentligen varken som ett förlag eller en studio. Jag hade liknande problem att klassificera [[Kickstarter]]. Därmed inte sagt att artikeln saknar relevans. [[Användare:Wakuran|惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran]] ([[Användardiskussion:Wakuran|diskussion]]) 23 april 2013 kl. 21.06 (CEST)

Nuvarande version från 23 april 2013 kl. 20.07

Något om Pixiv Quarterly? Det hela ges även ut i tidningsform? //[bnw] (diskussion) 23 april 2013 kl. 11.43 (CEST)

Funktion

Jag tycker det är litet oklart hur det hela fungerar. Är det communityt som lägger upp bilder och den centrala styrelsen som beslutar om vad som är värt att trycka upp? 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 23 april 2013 kl. 12.18 (CEST)

Är inte direkt expert, men Pixiv är en kommersiell community, med huvudkontor i Yoyogi. Chat, facebook, twitter etc ingår. Det centrala är inte direkt manga, utan teckningar och konstverk med anknytning till japansk populärkultur (där allt ser manga-likt ut). Pixiv grundades 2007 av manga- och animetecknaren Takahiro Kamiya, efter ett namnbyte av ett webbdesign företag från 2005. De medlemmar som laddar upp teckningar och annat material har upphovsrätt, och ibland blossar det upp strider när verk används i andra sammanhang utan tillåtelse.
Ofta anordnas tävningar på vissa teman, man uppmuntrar till fan art efter en viss anime eller manga. Online-gallerier och även fysiska utställningar finns (se t.ex. http://pixiv-zingaro.jp/exhibition/jhkagaku/ i centrala Tokyo), bland annat har man haft som tema omslag från shoujomangatidningen Nakayoshi (Sailor Moon mm). Det finns en engelkspråkig Pixiv Encyclopedia som förklarar japanska termer: http://en.dic.pixiv.net/ .
De publikationer som genereras med Pixiv-material (just nu lär det finnas drygt 30 miljoner alser på siten) ges ut av olika förlag, t.ex. EnterBrain, Core, Square Enix och Kodansha.
En funktion som siten fyller är att etablerade förlag söker efter talanger där, varför en publicering på Pixiv kan vara början på en framgångsrik karriär för en tecknare. Genom mängden av material har siten även en viss tyngd som trendsättare.
Pixiv Quarterly är nog den oftast utkommande publikationen med Pixiv-material (inte manga i första hand), man har också en Official Yearbook, en årlig Pixiv Girls-bok samt en Pixiv Manga Best-årsbok. Plus en del specialpublikationer, kalendrar, videos etc. Här ett reportage från Pivix: http://www.dannychoo.com/post/en/26592/Pixiv+Office+Tour.html
Alternativa liknande siter finns också, bl.a. TINAMI och PiXA, men de är långt ifrån lika stora. --Johnny Hazard (diskussion) 23 april 2013 kl. 20.45 (CEST)
Tack för svar. Jag förstår litet bättre nu, men känner mig osäker på klassificeringen, känns egentligen varken som ett förlag eller en studio. Jag hade liknande problem att klassificera Kickstarter. Därmed inte sagt att artikeln saknar relevans. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 23 april 2013 kl. 21.06 (CEST)