Diskussion:Sword Princess Amaltea

Från Seriewikin
Version från den 2 juni 2016 kl. 08.14 av Andreas (diskussion | bidrag) (→‎Vad är ett fanzin? --)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Vad är ett fanzin? --

Vet inte om man kunde uppfatta skillnaden mellan ett fanzin eller reklam om man köpte detta fanzin innan man sett albumet. Det innehåller väl ändå ett fullt läsbart kapitel av serien? (Och jag har under åren blivit påprackad rätt många fullständigt oläsbara kreationer som ändå kallats fanzin!) Kanske får man jämföra med en amerikansk serietidning som först kommer ut nummer för nummer och sen, efter sex nummer, samlas som en tpb?Hoff (diskussion) 30 maj 2016 kl. 16.57 (CEST)

Fanzinutgivning har väl ändå inget med läsbarhet att göra? =/ Jag tänkte mest att det kunde preciseras litet bättre när det nämndes... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 30 maj 2016 kl. 17.59 (CEST)
Menade mer att reklam ibland maskerar sig till en publikation, med några sidor som smakprov. Men som inte går att läsa som en självständig publikation. Men visst kan man precisera. Om man vet.Hoff (diskussion) 31 maj 2016 kl. 10.02 (CEST)
Begreppet fanzin har inget med vare sig läsbarhet, fullständighet eller reklam att göra, som jag ser det. Ett fanzin är ett amatörutgivet magasin, som ges ut mer för skaparens själva önskan att ge ut något än av rent kommersiella skäl (även om en del av syftet ofta kan vara att marknadsföra sig med förhoppningen att bli "upptäckt" och kunna tjäna pengar på framtida utgivning). E.G. den 1 juni 2016 kl. 22.17 (CEST)
Är det här häftet i fråga? [1] I så fall gavs det ut mellan bok 1 och 2, och innehåller första kapitlet från bok 2. Känns konstigt att kalla det fanzin om serien redan ges ut på förlag, det är väl snarare ett marknadsföringsmaterial för boken. Andreas (diskussion) 2 juni 2016 kl. 00.59 (CEST)
Det beror på om häftet getts ut på förlaget eller på egen hand av skaparen. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 2 juni 2016 kl. 02.32 (CEST)
Så verkar det vara, den finns här och nämns här Det finns även en förhandstitt på Amaltea 3 om man läser här, och en engelsk version ("A Sword Princess Tale") av första kapitlet nämns här Andreas (diskussion) 2 juni 2016 kl. 09.14 (CEST)