Användardiskussion:Andreas

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Välkommen!

Vi som håller på med wikin just nu är jag, Ola Hellsten och Mikke Schirén. Skriv om det som faller dig in, men rådgör gärna på forumet innan du skapar nya kategorier. /David Haglund

Dito

Som sagt, välkommen. Fråga om du undrar något. Annars är det bara att lägga till, ta bort och redigera hejvilt. (Så länge du inte gör en "Byrne".) ;)

Har du några tips i egenskap av Wikipedia-veteran så tas de tacksamt emot.

/OlaHe

Ang. "Det Okända"

"Det Okända" fanns med som serie i Fantomen redan på 70-talet om jag minns rätt.

/OlaHe

Mer om det Okända

Okej, då fattar jag. Artikeln borde dock påpeka att den nya versionen åtminstone delvis är en uppdatering av den gamla –särskilt då DC-material (repriserat material?) är gemensamt för båda satsningarna.

Men jag överlämnar med varm hand den biten åt dig. :)

Gjorde en hänvisning från "Det Okända" till "Det Okända – Myter och Mysterier". Om du inte tycker att det är riktigt adekvat så får du gärna ändra det.

/OlaHe

Du har rätt...

...angående "Det Okända". Jag snodde titlarna från sajten "Gustafs Fantomenarkiv" och inte från din artikel. Men du har rätt i att jag missförstod vilken inkarnation av titeln det handlade om. Sorry, jag korrigerar så det blir rätt.

/OlaHe

Love and Marriage?!?

Tack för rättningen på "Married... with children". Vet inte vad jag tänkte på. (Frank Sinatra, förmodligen.)

/OlaHe

Skrivreglerna

Hej, Andreas. Vad tycker du om nuvarande version av skrivreglerna? Är de bättre?

/OlaHe

Mu?

Jag har bilder på kor helt enkelt. Dessutom är korna bara med där har något med serien (och serieskaparna) att göra.

Jag har även bilder på Adolf Hitler och Självporträtt, men jag började med korna och har inte hunnit igenom dem än.

... det är ju fritt att ta bort dem om så önskas, men jag rekommenderar att man låter dem vara kvar tills man hittat bättre bilder och laddat upp.


// Steamboat Willie

Spiderman och wikipedia

Hej Jag kopierade spidermanartikeln hit för att få en liten debatt kring vad ni tycker är ok och inte. På wikipedia har vi skapat en mall som kan användas om vi kopierar en artikel från seriewikin till wikipedia. Kanske kan ni göra en liknande här? Mvh Mason 30 november 2005 kl.13.18 (CET)

Tidningen Dilbert

Är du säker på att inte Dilbert kom ut i mer än tre nummer? Jag vet inte själv hur många nummer det var, men jag sitter med nummer 4/2002 framför mig :-) //Feffe 11 februari 2007 kl.13.44 (CET)

Det märkliga är att det inte står någonting om att det är sista numret. Det står däremot att "DILBERT utkommer 6 ggr/år och utges av Full Stop Media" - skumt . Ändrar till 4 nummer i artikeln //Feffe 11 februari 2007 kl.18.39 (CET)

Team Fantomen-äventyr

Jag ser att du tagit bort "Den siste singh-piraten" från listan med Team Fantomen-äventyr, jag känner mig lite osäker till detta då det är skrivet av Janne Lundström och enligt artikeln om honom så skrev han ett äventyr som Fratelli Spada lät teckna som ett samarbete mellan Fratelli Spada och Semic Press, samarbetet fortsatte inte eftersom Fratelli Spadas produktion strax därefter upphörde. Jag tycker dock att man skulle kunna räkna detta äventyr som ett Team Fantomen-äventyr då Lundström skrev manuset på officiellt uppdrag av Semic Press (och inte som en privat grej), således blir manuset Team Fantomen. Karl MAN 19 april 2007 kl.19.36 (CEST)

Porträttbilder.

Det är det som är det fina i kråksången. De som jag laddat upp är antingen döda, eller så har jag frågat dem, och vi fick tillstånd av fotografen, så då skll det vara okej.. Det finns två tveksamheter... Frank Miller kunde jag inte fråga, en kille sägs vara död, men ingen vet och två stycken som jag tyckte var viktiga gick inte att få tag i. Sedan är det en hel mängd bilder som jag inte laddade upp heller för att jag inte fick tag i dem och inte fick något dödsdatum bekräftat. --Steamboat Willie 16 augusti 2007 kl.17.23 (CEST)

Charlton/King The Phantom #29

På GCD står det att nummer 29 bara gavs ut "overseas only" [1] [2]. Vet du något om detta? //Sir-L 11 juni 2008 kl. 11.25 (CEST)

Tänkte väl att det skulle vara något sånt. //Sir-L 15 juni 2008 kl. 22.01 (CEST)

Serier i Agent X9

Du brukar ha koll på det mesta inom Semic/Egmont. Vet du något om serien "Midas" som gick i tidning med början i nr6/1989? Borde vara en beställningsjobb eftersom copyn är Semic. När jag ändå är igång kan jag hänvisa till min undran på Romeros diskussionssida om ett par serier som han gjort som också publicerats i X9. //Sir-L 19 juni 2008 kl. 01.15 (CEST)

Kan det vara denna "Midas" du tänkte på? (Som kunde vara "Midas Mervillion" alltså) // Sir-L 21 september 2009 kl. 18.21 (UTC)

Nope, inga upphovsmän. Men huvudpersonen heter Midas Merville och copyn är som sagt var Semic. // Sir-L 21 september 2009 kl. 18.50 (UTC)

Till Andreas & Sir-L

Vi måste väl snart göra en mall för Agent X9 också? Vem har bäst koll på tidningens publiceringshistorik? OlaHe 23 september 2009 kl. 20.03 (UTC)

Uppladdningssidan hänvisar till Wikipedias policy

...fastän sidan det länkar till handlar om seriewikins policy. Texten behöver ändras. //[bnw] 23 februari 2010 kl. 11.48 (UTC)

Jag har fixat! Tack för påpekandet. --David Haglund 23 februari 2010 kl. 13.00 (UTC)

Levande eller avsomnade serietidningar?

Andreas, du som verkar ha stenkoll på Egmonts utgivning (och överhuvudtaget på en hel del svenska serietidningar) de senaste åren – skulle inte du kunna granska och vid behov uppdatera informationen på Kronologisk lista över svenska serietidningar och Alfabetisk lista över svenska serietidningar, framför kolla om några av dem är nedlagda utan att det har angetts? Tror inte att någon genomgång har gjorts på ett tag. OlaHe 30 december 2011 kl. 00.49 (CET)

Jag kollar på det! Andreas 30 december 2011 kl. 17.51 (CET)
Finemang! OlaHe 31 december 2011 kl. 12.13 (CET)

Kerry Drake

Hallå, har gått igeonom X antal Seriemagasinet nu och har då ändrat lite i de äventyren du skrivit in. Det har rört sig om minimala titeländringar och en del ändringar på skaparna (med fotnot, där jag kunnat), typ vilka som fått credit i tidningen och vilket namn som stod där. Har en liten undran om äventyret "Maktkamp" i #12/1993. Tecknare är i tidningen angiven som Martin Sauri, medan du angett Delaney som tecknare. Står det fel i tidningen eller har du missat? Jag har ändrat till Sauri i listan, är detta fel så kan du ändra tillbaks men lägga till en fotnot att det står Sauri i tidningen. // Sir-L 20 januari 2012 kl. 11.31 (CET)

Jag kan ha missat, har inte tidningen i närheten. Delaney har en rätt egen stil, så om det inte liknar hans övriga äventyr så är det säkert Sauri som tecknat. Andreas 20 januari 2012 kl. 11.34 (CET) PS. Bra jobbat! :)
Kollade nu i ett annat nummer och det måste varit Sauri // Sir-L 20 januari 2012 kl. 11.46 (CET)

Agent X9 - Amerikanska dagspressavsnitt -- Sir-L 16 augusti 2012 kl. 23.04 (CEST)

Ser att du börjat lägga in mer info. Har du tänkt lägga in hela ditt index? Om så är fallet, är det ok att jag börjar och skriver in lite info från mitt index (hade redan börjat förberedelser för detta), eller ska jag lugna mig tills vidare? (Är ju inte direkt bråttom men jag tänkte eftersom det var ganska tomt så kunde jag fylla på med det jag har, det var som sagt innan du började fylla i) // Sir-L 16 augusti 2012 kl. 23.04 (CEST)

Kör på! Jag hade tänkt lägga in mitt, men inte utan att korra och jämföra med andra index, så det spelar ingen roll om du eller någon annan fyller på, huvudsaken att det blir gjort. Jag är däremot lite osäker på hur indexet är strukturerat, t.ex. det här med publicering och titel som två separata kolumner. Jag tycker bättre om att ha det i en kolumn (som i Garth) eftersom titeln kan variera vid olika publiceringar.Andreas 17 augusti 2012 kl. 09.07 (CEST)
Mitt index är ju baserat på vad som publicerats i de tidningar jag indexerat så det är ju inte komplett på någe vis, men jag skriver in det jag har. Angående strukturen så vore nog en kolumn bättre. // Sir-L 17 augusti 2012 kl. 10.28 (CEST)

Svenska Serieakademin

I samband med din redigering av Svenska Serieakademin den 10 okt 2012 skrev du: "Pidde Anderssons facebook är källa, men hur länkar man till logginlägg på FB?" Jag föreslår att du hur som helst lägger in ett ordagrant citat i notapparaten tillsammans med ett publiceringsdatum, så att man kan bilda sig en uppfattning om källans innebörd och värde även om man som läsare avstår att klicka sig vidare till nämnda webbplats. --N0WIS (diskussion) 11 oktober 2012 kl. 17.14 (CEST)

OK, nu är det gjort... Andreas (diskussion) 11 oktober 2012 kl. 18.12 (CEST)
Fint! --N0WIS (diskussion) 11 oktober 2012 kl. 22.27 (CEST)

Bulls Magazine 1929–1994

Föredömligt av dig att överföra diverse sällsynt info från jubileumsskriften om Bulls! Vad jag kan se har du valt att inte länka titeln på publikationen i dina referenser dit, men visst är väl den väl värd en artikel i sig? --N0WIS (diskussion) 2 november 2012 kl. 13.38 (CET)

Absolut, jag tänkte inte på det helt enkelt! Andreas (diskussion) 4 november 2012 kl. 13.08 (CET)

Användarproblem på PhantomWiki --

Hej Andreas! Detta är det enda sätt som jag kan komma på att kontakta dig på. Jag har loggats ut ifrån PhantomWiki och kan inte logga in igen. Det var länge sedan jag behövde logga in, men jag har för mig att jag använde samma lösenord som för Seriewikin (vilken jag kan logga in på), jag har även prövat alla andra lösenord som jag kan komma på utan resultat. Eftersom endast användare kan redigera på PhantomWiki aå kan jag inte skicka några meddelanden där. Jag skriver detta då jag har för mig att då har vissa befogenheter på PhantomWiki. Karl MAN (diskussion) 18 februari 2016 kl. 20.14 (CET)

Jag har faktiskt råkat ut för samma sak... och admin på PW är på semesterresa och är inte tillbaka förrän 1:a mars. Det finns risk att vi måste vänta tills dess på en lösning... Andreas (diskussion) 19 februari 2016 kl. 13.04 (CET)
OK. Tack så mycket för ditt svar. Då är det i alla fall inte bara jag som råkat ut för det. Karl MAN (diskussion) 19 februari 2016 kl. 17.42 (CET)

Byta namn på artiklar

Andreas, om du vill byta namn på en sida (som med Sagan om Isfolket) är det bättre att använda funktionen flytta än att skapa en ny artikel. Därmed behåller man historiken från den gamla artikeln. E.G. den 20 februari 2017 kl. 08.53 (CET)

Andreas ska ju dessutom vara viceredaktör, så då ska han kunna ta bort den gamla artikeln själv utan att behöva fråga en annan redaktör om hjälp. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 20 februari 2017 kl. 09.02 (CET)
Ja, men han kanske tycker att det finns skäl till diskussion om saken. Har han anmält den gamla för radering? Jag ser bara att den har omdirigerats till den nya. E.G. den 20 februari 2017 kl. 09.20 (CET)
I det här fallet kanske det iofs inte fanns så jättemycket historik att spara, egentligen, även om det är en bra princip. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 20 februari 2017 kl. 10.04 (CET)
Ingen tanke bakom, att flytta hade funkat utmärkt i det här fallet. Fritt fram att göra mina ändringar ogjorda om det föredras i det här fallet. Andreas (diskussion) 20 februari 2017 kl. 10.48 (CET)
Jag skulle föredra det av principiella skäl, för jag tycker att det finns en poäng i att bevara artikelhistoriken, men jag kan inte göra en sådan ändring eftersom jag inte är admin (jag skulle kunna flytta texten tillbaka till den gamla adressen med klipp och klistra, men kan alltså sedan inte flytta artikeln Isfolket till artikelnamnet Sagan om Isfolket eftersom det nu redan finns en artikel med det senare namnet). E.G. den 20 februari 2017 kl. 11.35 (CET)
Jag har försökt fixa till det nu. Andreas (diskussion) 20 februari 2017 kl. 12.43 (CET)


Bomben - Seriemagasinet

Wakuran har lagt in info om Bomben, men han undrar om det är samma serie som den som gick i Seriemagasinet. Det kanske du kan svara på? Diskussion:Bomben // Sir-L (diskussion) 27 februari 2017 kl. 11.23 (CET)

Så det var Andreas som lagt in info om den serien. Jag trodde att det var du... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 27 februari 2017 kl. 15.00 (CET)
Bomben i Seriemagasinet är en engångsserie av Rolf Gohs, enligt artikel i Den inbundna årgången 1959 del 4. Andreas (diskussion) 27 februari 2017 kl. 23.15 (CET)
Ahh, just, så var det ja. Då kanske man skulle köra en artikel om one-shots i Seriemagasinet, som vi nu har till Helgonet och Fantomen. //Sir-L (diskussion) 27 februari 2017 kl. 23.51 (CET)
Ska man göra en omdirigering, gaffling eller så, eller räcker det med en länk från Seriemagasinet-mallen? 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 28 februari 2017 kl. 00.16 (CET)
Räcker med en ändring i länken för Seriemagasinet-mallen. Det rör sig som sagt om en one-shot. // Sir-L (diskussion) 28 februari 2017 kl. 00.35 (CET)
Någon som är villig att göra en artikel som listar one-shots? 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 28 februari 2017 kl. 00.49 (CET)

Seriemagasinet Extra

I sista numret av Seriemagasinet Extra så aviseras det att "[...] Från och med nästa nummer byter vi namn till Action [...]", och Action blev ju Thriller sedan. Så jag kan nog tycka det motiverar att det är ett namnbyte på Seriemagasinet Extra till Thriller (via Action). // Sir-L (diskussion) 7 mars 2017 kl. 18.52 (CET)

Ja, i så fall bör det citatet också läggas till. Men när kom sista numret av Seriemagasinet Extra ut? Och aviserades något datum för första numret av Action? Enligt Seriemagasinet-texten var det 5/9. Andreas (diskussion) 8 mars 2017 kl. 11.24 (CET)
Sista numret av Seriemagasinet Extra kom ut den 13 juni (enligt avisering i numret före). I sista numret så avisera det att Action 1/91 skulle komma ut den 5/9. Sir-L (diskussion)