Skillnad mellan versioner av "Flynn of the FBI"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
 
Rad 5: Rad 5:
[[Kategori:Äventyrsserier]]
[[Kategori:Äventyrsserier]]
[[Kategori:Kriminal- och agentserier]]
[[Kategori:Kriminal- och agentserier]]
Under tidigt 1950-tal var det inte ovanligt att australiska förlag utgav amerikanska [[dagspresserier]] i [[serietidning]]sformat och att man när materialet sinade gav lokala serieskapare i uppdrag att göra fler avsnitt under originalnamnet. '''"Flynn of the FBI"''' var det namn man från förlaget [[Atlas Publication]]s sida gav till "[[Secret Agent X-9]]" i Australien, och pratbubblor textades mödosamt om för att spegla detta. Efter bara en handfull nummer övergick man till att publicera helt nya serier av australiensaren [[Arthur Mathers]], som även uppdaterade seriens estetik, från 30-tal till 50-talsmoderniteter.
Under tidigt 1950-tal var det inte ovanligt att australiska förlag utgav amerikanska [[dagspresserier]] i [[serietidning]]sformat och att man när materialet sinade gav lokala serieskapare i uppdrag att göra fler avsnitt under originalnamnet. '''"Flynn of the FBI"''' var det namn man från förlaget [[Atlas Publication]]s sida gav till "[[Secret Agent X-9]]" i Australien, och pratbubblor textades mödosamt om för att spegla detta. Efter bara en handfull nummer övergick man till att publicera helt nya serier av australiensaren [[Arthur Mather]], som även uppdaterade seriens estetik, från 30-tal till 50-talsmoderniteter.

Versionen från 7 februari 2006 kl. 09.07

Under tidigt 1950-tal var det inte ovanligt att australiska förlag utgav amerikanska dagspresserier i serietidningsformat och att man när materialet sinade gav lokala serieskapare i uppdrag att göra fler avsnitt under originalnamnet. "Flynn of the FBI" var det namn man från förlaget Atlas Publications sida gav till "Secret Agent X-9" i Australien, och pratbubblor textades mödosamt om för att spegla detta. Efter bara en handfull nummer övergick man till att publicera helt nya serier av australiensaren Arthur Mather, som även uppdaterade seriens estetik, från 30-tal till 50-talsmoderniteter.