Mascartropolis

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Mascartropolis" av Jesper Nordqvist. © upphovsmannen.

"Mascartropolis", spattig svensk humorserie i mangainspirerad stil av Jesper Nordqvist.

Huvudpersoner är de två 15-åriga tjejerna Lillie Espinosa och Tiffany "Tiff" Blinkit samt en bioteknologisk utomjording som de hittar en dag. Serien handlar om allt och inget, tjejernas knasiga vardag i den medelstora (medellilla?) staden Mascartropolis, som ligger i de Pylinesiska högländerna (typ Sydeuropa).

Två serier gjordes under Nordqvists tid vid Serietecknarskolan i Hofors, "Någon annans vardag" på 10 sidor under "Baron" Yoshimotos ledning, och "Takåsblues" på 16 sidor.


Lillie

Lillie är en ganska söt och pigg tjej, som dock ses som lite underlig av de flesta på grund av hennes intrikata språkbruk och vilda tankar (och kanske också på grund av hennes högst modeoriktiga klädsel). Hon är också drabbad av en otrolig otur, och lyckas alltid komma ivägen för diverse olyckor, med svåra skador som följd. Det är tur att hon också har en makalös förmåga att blixtsnabbt återhämta sig. Lillie bor i ett typiskt radhusvillaområde med sin lillebror Bartholomeus "Bunk" och sin mamma, som ständigt oroar sig över dotterns förehavanden. Om hon kände till Lillies fulla otursbenägenhet skulle hon antagligen få en hjärtattack.

Tiff

Tiff är Lillies bästa kompis, och dotter till två uppfinnare. Hon är smartast i skolan och kan oftast komma med en lösning på problem. Tiff går alltid klädd i en heltäckande tekno-overall, som har en rad intressanta inbyggda funktioner som vattenkylning och ett visir som kan visa världen i infrarött, ultraviolett och även jätterosa. Tiff bor med sina föräldrar och storasyster i en villa som är bräddfylld med maskiner, laboratorier och diverse experiment. Hon känner till Lillies extraordinära otur och förmåga, men verkar aldrig reagera på vad hon utsätts för. Kanske har hon bara vant sig.

Utomjordingen

Tiff hittade Utomjordingen i sin trädgård en dag, och han/den brukar hänga med tjejerna eller gå ut på egna äventyr. Den kan inte tala annat än i ritade mystiska rebusar, så man känner inte till så mycket om honom. Han verkar dock vara någon slags turist. Kan laga en grym fiskgratäng.

Externa länkar