Skillnad mellan versioner av "Puck (1871)"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (E.G. flyttade sidan Puck (tidning) till Puck (1871))
m (Länkar)
 
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Serietidningar]]
[[Kategori:Serietidningar]]
[[Kategori:Amerikanska serietidningar]]
[[Kategori:Amerikanska serietidningar]]
'''''Puck''''' var en amerikansk satirtidning som gavs ut från 1871 till 1918 på engelska och under de första åren också på tyska (USA hade många tyskspråkiga immigranter på den tiden).<ref>[https://www.thrillist.com/vice/spy-life-magazine-and-puck-defunct-magazines-you-should-ve-read Jeremy Glass: "5 Defunct Magazines that Changed America", Thrillist, 24 november 2014], på {{språk|engelska}}, läst den 24 juli 2016</ref> Tidningen innehöll många skämtteckningar och under början av 1900-talet publicerades också serier. Det som publicerades i ''Puck'' kom att bli förebild för många skämt- och serietecknare.
'''''Puck''''' var en amerikansk [[satir]]tidning som gavs ut från 1871 till 1918 på engelska och under de första åren också på tyska (USA hade många tyskspråkiga immigranter på den tiden).<ref>[https://www.thrillist.com/vice/spy-life-magazine-and-puck-defunct-magazines-you-should-ve-read Jeremy Glass: "5 Defunct Magazines that Changed America", Thrillist, 24 november 2014], på {{språk|engelska}}, läst den 24 juli 2016</ref> Tidningen innehöll många [[skämtteckning]]ar och under början av 1900-talet publicerades också serier. Det som publicerades i ''Puck'' kom att bli förebild för många skämt- och serietecknare.


Den japanska tecknaren [[Rakuten Kitazawa]] inspirerades av ''Puck'' till att skapa sin egen version, ''[[Tokyo Puck]]''.
Den japanska tecknaren [[Rakuten Kitazawa]] inspirerades av ''Puck'' till att skapa sin egen version, ''[[Tokyo Puck]]''.
==Källor==
==Källor==
<references/>
<references/>

Nuvarande version från 20 januari 2021 kl. 21.02

Puck var en amerikansk satirtidning som gavs ut från 1871 till 1918 på engelska och under de första åren också på tyska (USA hade många tyskspråkiga immigranter på den tiden).[1] Tidningen innehöll många skämtteckningar och under början av 1900-talet publicerades också serier. Det som publicerades i Puck kom att bli förebild för många skämt- och serietecknare.

Den japanska tecknaren Rakuten Kitazawa inspirerades av Puck till att skapa sin egen version, Tokyo Puck.

Källor