Skillnad mellan versioner av "Pyton (serie)"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (datuminfo)
Rad 10: Rad 10:


----
----
Svensk [[strippserie]] av [[Jan Romare]] om en bångstyrig pytonorm och dennes husse.
Svensk [[strippserie]] av [[Jan Romare]] om en bångstyrig pytonorm och hans något asociala excentriker till husse. Pyton ägnar sig mest åt att äta upp allting som finns i närheten, allt från rokokobyråer till favoriträtten, hundarna och duvorna i Tantolunden, vilket för det mesta ger honom en mycket avslöjande form. När han inte äter upp nånting, kryper han ''in'' på alla möjliga och omöjliga ställen. Stuprör finner han väldigt mysiga. Den lätt absurda humorn gick till läsarnas hjärtan och serien blev mycket populär.


Publicerades ursprungligen som [[gästserie]] i ''[[Dagens Nyheter]]'' i slutet av 1980-talet (10 augusti–12 september 1987), men blev snabbt ett fast inslag i tidningen. Har även publicerats i album samt serietidningarna ''[[Serie-Pressen]]'' och ''[[Hälge]]''.
Publicerades ursprungligen som [[gästserie]] i ''[[Dagens Nyheter]]'' i slutet av 1980-talet (10 augusti–12 september 1987), men blev snabbt ett fast inslag i tidningen. Har även publicerats i album samt serietidningarna ''[[Serie-Pressen]]'', ''[[Serieparaden]]'' och ''[[Hälge]]''.
 
:''Denna artikel handlar om den '''tecknade serien''' Pyton. För information om '''serietidningen''' Pyton, se [[Pyton (serietidning)]].''
 
Tre album har utkommit:
 
*Pyton ([[Alvglans]] 1990)
*Pyton 2 (Alvglans 1992)
*Pyton 3 (Alvglans 1998)




{{Stub}}
{{Stub}}

Versionen från 27 juli 2006 kl. 15.46

"Pyton" av Jan Romare. © Jan Romare

Ej att förväxla med serietidningen Pyton.


Svensk strippserie av Jan Romare om en bångstyrig pytonorm och hans något asociala excentriker till husse. Pyton ägnar sig mest åt att äta upp allting som finns i närheten, allt från rokokobyråer till favoriträtten, hundarna och duvorna i Tantolunden, vilket för det mesta ger honom en mycket avslöjande form. När han inte äter upp nånting, kryper han in på alla möjliga och omöjliga ställen. Stuprör finner han väldigt mysiga. Den lätt absurda humorn gick till läsarnas hjärtan och serien blev mycket populär.

Publicerades ursprungligen som gästserie i Dagens Nyheter i slutet av 1980-talet (10 augusti–12 september 1987), men blev snabbt ett fast inslag i tidningen. Har även publicerats i album samt serietidningarna Serie-Pressen, Serieparaden och Hälge.

Denna artikel handlar om den tecknade serien Pyton. För information om serietidningen Pyton, se Pyton (serietidning).

Tre album har utkommit:

  • Pyton (Alvglans 1990)
  • Pyton 2 (Alvglans 1992)
  • Pyton 3 (Alvglans 1998)


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!