Startsidan

Från Seriewikin
Version från den 27 mars 2022 kl. 22.33 av Wakuran (diskussion | bidrag) (Återställer inför kalendarieuppdatering.)
(skillnad) ←Tidigare ändring | visa nuvarande version (skillnad) | Nyare ändring→ (skillnad)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Välkommen till Seriewikin, den interaktiva nätencyklopedin om tecknade serier

Om Seriewikin  |  Om att arbeta i Seriewikin  |  Instruktioner  |  Antal artiklar: 19 222   |  Kontakta redaktionen   |  Diskussionsforum  |  Seriefrämjandet   |   Besök oss på Facebook!

Nu är den nya forumprogramvaran installerad! Avsedd för allmänna diskussioner i en mer strukturerad miljö.
Nya forumet finns här!

Seriewikin

Translogo.gif
Det här är Seriewikin, Seriefrämjandets wikibaserade uppslagsverk och tillika Sveriges största faktasamling om allt som rör tecknade serier i Sverige och i resten av världen. Just nu finns här 19 222 artiklar.

På Seriewikin kan du bland annat hitta information om seriefigurer, serieskapare, förlag och studior. Undrar du över serieterminologi hoppas vi att den här resursen kan vara till hjälp.

Seriewikin skapas kontinuerligt av svenska serieentusiaster – så rätta och komplettera gärna artiklarna! Gå in på sidan deltagarportalen och titta gärna på instruktionerna innan du sätter igång!

Månadens utvalda artikel

"Rocky" av Martin Kellerman. © upphovsmannen.

"Rocky" är en av det tidiga 2000-talets mest framgångsrika svenska serier. Serien var en dagspresserie och skrevs och tecknades av Martin Kellerman under tjugo år, 1998–2018. I centrum för den delvis självbiografiska handlingen står Rocky, en cynisk och deppig serietecknare med en knackig karriär, pengabekymmer, en galen bror och den ena efter den andra flickvännen.

Handlingen i "Rocky" följer till stor del ett dagboksformat och handlar om en serietecknare i Stockholm. Serien är till stor del baserad på Kellerman själv. Rocky kom till när Kellerman just fått sparken från sitt jobb som skämtserietecknare för porrtidningen Aktuell Rapport, blivit dumpad av sin flickvän och utkastad från ännu en andrahandslägenhet.

Figurerna i serien är fabeldjur; Rocky själv är en hund, och figurgalleriet varierade genom åren, beroende på Kellermans eget umgänge. Under de första åren kretsade historierna mycket kring lägenhetsjakt, arbetslöshet, kvinnoaffärer, party och bakfylla. I takt med att Kellerman åldrades och blev mer framgångsrik mognade även Rocky och levde under seriens senare år ett något lugnare liv än tidigare.


Aktuellt

Vecka 21

Pågående evenemang: