Seriewikin:Deltagarportalen

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Seriefrämjandets logotype

Vi ser gärna att så många som möjligt delar med sig av sina kunskaper om serier. Ingen kan allt, men tillsammans är vi starka!

Börja med registrering

För att kunna skriva in Seriewikin måste du vara en registrerad användare. Registrerar sig gör man genom att klicka på "logga in" längst upp till höger. Ditt användarnamn får inte innehålla några mellanslag – då fungerar inte systemet.

När du väl är registrerad kan du välja att bara rätta fel, att fylla på mer information i befintliga artiklar eller att skriva helt nya artiklar.

Redigerar gör du genom att klicka på fliken "redigera" längst upp i varje artikel.

Tester

För att testa hur man skriver in information kan du använda dig av sandlådan.

Om att skriva för Seriewikin

Om man vill delta i arbetet med vilken wiki som helst får man vara beredd på att släppa på en del av prestigen. Ingen ära finns här att hämta annat än beundran från kollegerna och tillfredsställelsen över att ha bidragit till Sveriges största uppslagsverk om serier.

Var beredd på att dina bidrag kan komma att redigeras av andra användare, t.ex. någon av redaktörerna. Detta görs främst för att få en enhetlig stil på innehållet i Seriewikin, men även för att rätta faktafel och språk.

Läs gärna igenom instruktionerna innan du kör igång.

Ni kan även kolla in skrivreglerna och särskild Wiki-terminologi.

Vem äger informationen?

Seriewikin ägs och drivs av Seriefrämjandet efter ett initiativ av Mikke Schirén. Informationen är fri att använda för vem som helst under Creative Commons-licensen Erkännande-Dela Lika 3.0, så bli inte förvånad om någon skulle kopiera eller ändra information som du skapat för Seriewikin.

CC-licensen tillåter dock inte att du kopierar upphovsrättsskyddat material och publicerar det i Seriewikin.

Se mer under rubriken Upphovsrätt på sidan Instruktioner.

Buggar och fixar

Information om buggar och fixar finns på denna sida

Övrig information

Uppdatering, teknik etc.