7 Seeds

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"7 Seeds". Bild av Yumi Tamura. © Shogakukan.

"7 Seeds" ("セブン シーズ"), joseimanga av Yumi Tamura.

Handling

Den 16-åriga flickan Natsu vaknar upp våldsamt och befinner sig på ett sjunkande skepp, eller är det ett flygplan, undrar hon. Tillsammans med killarna Arashi och Asai samt den äldre flickan Saotome flyr de vraket med en räddningsflotte på ett stormigt hav. Ingen av dem minns hur de hamnat i denna situation, det sista de minns är alldagliga saker från hemmet, att de lagt sig efter en måltid hemma hos far och mor etc. Även de kläder de bär är alldagliga, i Natus fall t.o.m. tofflor.

De driver i land på en stor ö, med kraftig och obekant växtlighet. Vad de inte vet är att de har tillbringat en lång tid i kryogenisk sömn, och är en av sju grupper med ungdomar som ingår i ett statligt projekt. Inte för att det längre finns någon stat, eller några andra människor heller. Världen har nämligen gått under ett antal år tidigare efter ett asteriodnedslag som förutsågs i sista stund av de styrande, vilka räddade undan dessa grupper av ungdomar för att världen med tiden skulle kunna befolkas på nytt.

Berättelsen följer dessa ungdomar, hur de försöker överleva i en ogästvänlig närmast förhistorisk värld och så småningom får kontakt med de andra seed-grupperna. Motsättningar, kärlek och våld blir också något som uppstår i den gemenskap som uppstår, och problemen med att överleva i den post-apokalyptiska tillvaron är inte bara materiella och fysiska, utan även psykologiska.

Publicering

Japan Japan

Serien startade 2002, följetong i Flowers, hittills samlad i 30 volymer från Shogakukan.

Frankrike Frankrike

Utges sedan 2008 av Editions Pika.

Taiwan Taiwan

Utges sedan 2004 av Tong Li Comics.

Sydkorea Sydkorea

Utges sedan 2003 av ISMG.