Abyssals

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Abyssals. Bild ur animen. © Kadokawa.
Abyssal hangarfartyg Wo-klass (空母ヲ級). Bild ur 4-komaserie i Kancolle Anthology Comics. © Kadokawa.

Abyssals (深海棲艦) utgör fienden i fantasyserien Kantai Collection, där andra världskrigets japanska krigsskepp är namngivna historiskt men personifierade i form av ett stort antal kvinnor i olika åldrar. Dessa sägs kämpa för ett "fredfullt hav" medan de mystiska abyssals utgörs av en mörk och skrämmande flotta som kommer från havsdjupen och gör haven osäkra.

För skepp i abyssal-flottan gäller att standardklasserna som kryssare och jagare ser ut som en slags stora svarta hajar med enorma tandrader och kanonrör i munnen. För torpedbåtar, slagskepp, hangarskepp, ubåtar, sjöplan, transportskepp samt bossar såsom flytande fort, krigsdemoner och installationer, t.ex. flygfältsprinsessor, gäller att de har en antropomorf form med figurer i svartvitt och lysande ögon, ofta med ett demoniskt och grymt utseende.

Abyssals kusliga framtoning hindrar inte att de ibland dyker upp i serierna om Kantal Collection på ett skämtsamt vis och skildras med en viss humor. Speciellt de mindre skeppen med barnsligt utseende röner stor popularitet, och små "monster"-figurer i plast förekommer flitigt som merchandise. Abyssal har också en huvudroll i animen samt i webbspelen kring Kancolle samt finns även som MMD, som här i sången ECHO.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!