Adventures of Superman

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök


1 3 1 1 Swedish road sign.svg.png Det här är en sida som bör flyttas till en annan rubrik, enligt någon användare på Seriewikin,
men där frågan behöver diskuteras innan flytten utförs.
Om du har synpunkter på flytten, skriv gärna något på artikelns diskussionssida.

The Adventures of Superman var en amerikansk serietidning innehållande Stålmannen-serier, utgiven av DC Comics 1986–2006. Egentligen var detta en omdöpning av den klassiska Stålmannen-tidningen Superman, startad 1939. 1986 lanserade DC en nystart av "Stålmannen" och lät John Byrne göra om serien från grunden. Man startade då en ny tidning med titeln Superman (vol. 2) som började från nummer 1. Samtidigt ville man inte göra sig av med den gamla Superman-tidningen och dess klassiska numrering, så den ursprungliga tidningen fick finnas kvar, dock under den nya titeln The Adventures of Superman i och med nummer 424 (oktober 1986).

Tjugo år senare, 2006, gjorde DC ytterligare nydaningar i sitt superhjälteuniversum. För att framhålla sin anrika historia lade man ner den nyare Superman-tidningen med nr 226 (april 2006) och lät The Adventures of Superman återta sin ursprungstitel Superman i och med nr 650 (maj 2006).

Se ävenStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!