Alice (Thompson)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ej att förväxla med andra Alice.


"Alice" av Richard Thompson © 2008 Richard Thompson

"Alice" ("Cul de Sac" i original) var en dagspresserie av Richard Thompson.

Handling

Seriens huvudperson är fyraåriga Alice Otterloop. Hennes familj består av storebror Petey, mamma Madeline och pappa Peter.

Historik

Serien började som söndagssida i Washington Post Magazine 2005. 2007 syndikerades serien av Universal Press Syndicate och en dagsstripp lades till.

2009 fick Thompson diagnosen Parkinsons sjukdom. Inledningsvis påverkade den inte hans teckningsförmåga. Med tiden blev symptomen allvarligare, och 2012 kallades gästtecknare in för att Thompson skulle få tid till behandling. Gästtecknarna var:

När Thompson återkom till serien assisterades han av Stacy Curtis. I augusti samma år tillkännagavs att serien skulle läggas ner så Thompson kunde fokusera på behandlingen av sin sjukdom. Syndikatet började publicera repriser av äldre strippar, vilket man även gjord sporadiskt tidigare när Thompson missat deadlines. Det var tänkt att Thompson skulle teckna en sista söndagssida som skulle publiceras den 23/9, men då han inte klarade av att färdigställa den i tid publicerades en repris även denna dag.

Amerikanska samlingar

  • "This Exit", Andrews McMeel Publishing, 2008
  • "Children at Play", Andrews McMeel Publishing, 2009
  • "Cul de Sac Golden Treasury: A Keepsake Garland of Classics", Andrews McMeel Publishing, 2010 (samlar "This Exit" och "Children at Play" samt sidorna gjorda innan syndikeringen)
  • "Shapes & Colors", Andrews McMeel Publishing, 2010
  • "The Mighty Alice", Andrews McMeel Publishing, 2012
  • "The Complete Cul de Sac", Andrews McMeel Publishing, 2014
  • "Compleating Cul de Sac", Team Cul de Sac, 2015 (innehåller material som av olika anledningar inte fanns med i "The Complete Cul de Sac")

I andra medier

RingTales har producerat ett antal kortfilmer baserade på serien. Colette Jantze gjorde rösten till Alice.

Svensk publicering

"Alice" har publicerats på svenska i serietidningarna Get Fuzzy, Knasen, Kalle och Hobbe julalbum, samt i ett eget album.

Recensioner

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!