Alice Engström Rehnman

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Alice Engström)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Bild på Alice Engström © Alice Engström

Alice Engström Rehnman (tidigare enbart Alice Engström och även känd under signaturen Colliechan) är en svensk serieskapare och av grundarna till mangastudion och förlaget Nosebleed Studio.

Medskapare av "Kiki Riki" som vann seriefrämjandets mangatävling 2005. Alice har sedan dess medverkat i bl.a Manga Mania (Manga Media), Shojo Stars (Bonnier Carlsen), Studio svenska (Liber), Kattliv, Sydsvenskan, Bild & Bubbla, Metro, DN. mfl.

Alice ligger även bakom DVD-omslag till "Silver Fang" och uppföljaren "Ginga densetsu Weed" (Ozon Media / Audiovideo) och har hållit flera teckningskurser.

Sommaren 2008 gick Alice ut projektåret på Serieskolan i Malmö där hon jobbade med sitt längre shojo-projekt "First in Space".

Alice har sedan 2018 tecknat Min Hästs maskot "Mulle", jämte skaparen Lena Furberg, till manus av Susanne Adolfsson. Alice tecknar även "Mulle" till Min Hästs systertidning Mulle och jag för en yngre målgrupp. I Min Häst publicerades 2020-2021 även den tiodelade följetongen "Blodmåne", en shoujo med hästtema med inslag av skräck och nordisk mytologi. 2022 publicerade Egmont Comics en samlingsvolym med serien.

Alice har tillsammans med de andra medlemmarna i Nosebleed studio släppt flera titlar mangasamlingsvolymer och två populära mangateckningsböcker.

Alice har ett utpräglat fiskeintresse och tecknar stripserien "Hooked" som är löst baserad på hennes egna fiskeupplevelser. Serien publiceras till och från på det separata instagramkontot @hooked_panels[1] och har bland annat gästat svenska tidningar såsom Pondus, Hälge och Sydsvenskan som gästserie. Den publiceras också emellanåt i norska Fiskeribladet.

Sedan nästan tio år tillbaks har hon jobbat vid sidan av på sitt stora självbiografiska uppväxtepos "August in June" som var planerad för utgivning på Galago förlag.

Externa länkar

Fotnoter