All Purpose Cultural Cat Girl Nuku Nuku

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"All Purpose Cultural Cat Girl Nuku Nuku" © ADV Manga.

"All Purpose Cultural Cat Girl Nuku Nuku" (jap. "Bannou Bunka Nekomusume", "万能文化猫娘"), manga av Yuzo Takada och Yuji Moriyama.

Handling

Androidforskaren Kyusaku Natsume är missnöjd med sin tjänst på ett tredje klassens universitet. När hans son Ryunosuke blir olycklig och gråter på en julafton därför att hans katt blivit överkörd får fadern chansen att skapa sitt mästerverk: en android med katthjärna. Så blir Atsuko "Nuku Nuku" Natsume till, en tjej med superkrafter och snabba reflexer.

Den egentliga historien börjar ett år senare, då Nuku Nuku blivit student på Futabas medicinska högskola. Hon är vacker, intelligent och sportig och förstås populär bland de manliga eleverna. På fritiden får hon nytta av sina superkrafter och äventyren duggar tätt. Bl.a. anländer Myu, en annan katt från yttre rymden, som behöver hjälp.

Att beskydda Ryunosuke och hans far blir också mera angeläget för Nuku Nuku när Akiko Mishima dyker upp med sina hejdukar och försöker att kidnappa dem. Detta dels för att hon vill ha vårdnaden om sin son Ryunosuke och dels för att hon vill sätta sin ex-man Kyusaku i arbete med att tillverka massförstörelsevapen för hennes vapenbolag Mishima Heavy Industries. Nuku Nuku med sina 9 liv och 900 hk verkar dock klara av de flesta vapen som används mot henne.

Publicering

Japan Japan

Startade som följetong 1990 i Weekly Manga Action från Kadokawa Shoten.

Action upphörde dock innan serien avslutades. Yuzo Takada fick hjälp av Yuji Moriyama att runda av serien så att en samlingsvolym kunde utges 1997 av Futaba.

Uppföljaren "Dash" gick i Monthly Shōnen Ace från Kadokawa Shoten.

Usa USA

Utgiven av ADV Manga 2004.

I andra medier

All Purpose Cultural Cat Girl Nuku Nuku blev även en populär anime från Movic:

  • OAV, 6 avsnitt 1992
  • TV, 12 avsnitt 1998

och uppföljaren DASH:

  • OAV, 12 avsnitt 1998