Antracit

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Antracit är en antropomorf råtta med svart päls i serien "Klorofyll" av Raymond Macherot. Antracit är en allt igenom ond varelse som sprider död och kaos var han än dyker upp, allt i sin strävan efter makt och pengar. Som tur är lyckas Klorofyll och dennes vän Minimum hindra honom, men det är inte så lätt alla gånger.

Roll i serien

"Klorofyll och de svarta råttorna"

I sin debuthistoria är Antracit ledaren/kungen över en hord svarta råttor som slår sig ner på den belgiska landsbyggden och terroriserar de infödda djuren. Klorofyll och hans vänner sätter hela tiden käppar i hjulet för Antracits erövringsplaner vilket leder till att Antracit blir besatt vid tanken på att hämnas på Klorofyll. I slutet av albumet faller Antracit offer för sin egen hämndlystnad då han sprängs i luften av en raket, ett öde som han reserverat för sin ärkefiende.

"Klorofyll och ökenbovarna"

På något sätt överlevde Antracit och hamnade i landet Skaladrillen. Där fanns det inga människor eller rovdjur så därför hade djuren där kunnat bygga upp sitt eget samhälle med städer, järnvägar, polis och en armé. Antracit blev snart chef för Skaladrilliens sjöfartsbolag, han utnyttjade detta för att smuggla in två rovdjur i landet: en mård och en vessla. Han försåg duon med ett vapen och ett gömställe och lovade dem att om de hjälpte honom att eliminera konkurrensen från järnvägen så skulle de kunna göra Skaladrillien till sitt eget smörgåsbord.

På slutet avslöjade Antracit för sina kumpaner att han som tack för hjälpen planerat att döda dem hela tiden, detta för att höja misstankarna över sig själv och bli firad som Skaladrilliens befriare. Tursamt nog hade Klorofyll och Minimum gillrat en fälla vilket ledde till att Antracit blev tillfångatagen och dömd till livstids fängelse medan hans före detta medbrottslingar försvann för alltid.

"Per-Fido den förskräcklige"

Antracit hade en mer komisk framtoning i denna historia i vilken han var reducerad till medhjälpare åt terroristen Per-Fido alias Greve Häger af Räntefot som planerade att mörda Skaladrilliens kung för att själv ta makten.

"Klorofyll och kuppmakarna"

I det här albumet stjäl Antracit den nytillverkade Zytronbomben och använder den för att bli Skaladrilliens polischef och sedermera diktator. På slutet förlorar han allting och hamnar i fängelse på nytt, dock sker detta i stort sett utan Klorofylls ingripande.