Användardiskussion:Thomase

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Jag har bara lagt tillbaka det som bör vara i SerieWikin - diskussioner mellan användare är viktigt för att kunna utveckla wikin. Att bara censurera till höger och vänster hjälper varken dig eller andra. Du är välkommen att ta upp vad du vill med David, men du bör sluta att använda Seriewikin som din privata stridsplats. --MikkeX 19 december 2009 kl. 09.28 (UTC)

Prova att använda ditt eget råd på dig själv innan du ger dem till andra. /ThomasE

I det fallet måste jag försvara MikkeX. Till skillnad från dig så har Mikke bidragit mycket med artiklar och utveckling av Seriewikin. Tittar jag på vad du har gjort på seriewikin, förutom att starta krig, och radera och bryta mot praxis så hittar jag ingenting. Har du registrerat en användare bara för att hoppa in och angripa folk så har du helt missat vitsen med en wiki överhuvudtaget. Så om det är någon som använder Seriewikin för privat stridsplats så är det väl du själv, och ingen annan. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 20 december 2009 kl. 01.20 (UTC)

Jag tänkte mer på att mikkex så fort jag gjort en ändring av min egen text, detta är andra gången det sker, föreslår att jag ska stängas av. Det är inte normal wiki-moral. I övrigt är det riktigt att jag inte skriver i wikin. Men jag har ändå rätt att ändra felaktigheter här. Den som skriver mest har inte därmed rätten på sin sida i alla lägen. I så fall är wikin illa ute. /ThomasE

Texten är inte din, utan Seriewikins och licensierad under Creative Commons — Erkännande-Dela Lika , och texterna är skrivna av flera användare på Seriewikin. Varför du inte vill att du ska förekomma i artiklar eller att ditt namn inte ska vara länkat får du gärna förklara. Annars ser ditt beteende endast ut som sabotage. När du blev avstängd var det för att du ägnade dig åt just sabotage. --MikkeX 20 december 2009 kl. 22.15 (UTC)
Det är klart att du ahr rätt att rätta tillfelaktigheter, självklart. Men det har inte sett ut som om det är det du gör. Ingenstans har jag sett att du hävdar att det är felaktiga fakta du raderar, bara sådant du själv inte vill ha där. Om det är fel så är det klart att det inte ska stå i wikin. //bnw 20 december 2009 kl. 23.56 (UTC)

Det är redan förklarat. Jag, och de andra som inte vill vara med, har ingen relevans för serie-Sverige. Om vi då ber att få slippa vara med och ni ändå vill ha med oss så är det en obstruktion som drar skam över hela seriewikin/Seriefrämjandet. Och SeF vill inte ha fler ovänner. Fundera på detta: om ni hade skött er och inte haft dåliga vibbar här så kanske ingen velat ta sig härifrån. Som exempel kör just nu mikkex, orsaken till alla dåliga vibbars vibbar, ett helt eget race på sin egen hemsida komika magasin. Jag rekommenderar David m.fl att titta på den. Uppenbarligen är mikkex inget helgon. Han är till och med hatisk. Exempelvis är alla inlägg från "mig" på hans sida förfalskade. Jag skulle aldrig skriva där. Troligen är alla andra falska också, innehållet är väldigt skumt och har inte en normal samtalston. Jag ställer en rak fråga: är en person som kör hatkampanjer mot SeF och namngivna personer på sin hemsida lämpad att vara med och avgöra policybeslut för seriewikin? Är han lämpad att ha rättighet att stänga av samma/någon person som han för en hatkampanj mot? /ThomasE

Jag tänker inte kommentera ditt beteende men jag har kopior av alla dina inlägg i mailen. Om någon vill se dem så skickar jag dem gärna vidare. Märkligt att du påstår motsatsen om dem. Jag har ingen makt överhuvudtaget att stänga av någon från Seriewikin, jag har bara en röst, precis som alla andra användare här, har heller ingen makt över några "policybeslut". --MikkeX 20 december 2009 kl. 22.35 (UTC)

Du erkänner alltså att du själv skrivit in texterna. Inte ett arbetssätt som en normal person använder.

Frågan om personer som inte vill vara ämne för egna artiklar på seriewikin diskuteras bland oss redaktörer, och vi har även varit i kontakt med styrelsen. (för övrigt har ingen person som velat bli borttagen från wikin hittills gjort det med motiveringen att "vi" inte har skött oss och att det skulle vara nåt fel på seriewikin - ja det skulle vara du som gör det precis nu då Thomas).
Mikke har lämnat sina synpunkter i frågan här på wikin (liksom andra användare) men det är vi redaktörer som kommer att fatta beslut i frågan, antingen i samråd med styrelsen eller med mandat från styrelsen att göra så (det trodde jag att du redan kände till?). Policyn handlar ju för övrigt inte bara om dessa enskilda fall utan om frågan i stort - vilka är det som har "relevans för serie-Sverige" och hur avgör man detta, nu och i framtida fall?
Mikke har inte rättighet att stänga av någon här på seriewikin.
Man kan kontakta oss redaktörer direkt om det är något man anser att vi behöver känna till som har inträffat någon annan stans; hellre det än att föra över infekterade diskussioner hit till seriewikin. Andreas 20 december 2009 kl. 23.12 (UTC)

Det stämmer tyvärr som du skriver. Pga mikkex påhopp, i gången tid, just nu, och i framtiden, så vill jag inte stå med i wikin. För han kan med referenser länka till min wikisida, som sedan exakt identifierar mig som person. Det är inte och kan inte vara meningen med seriewikin, att personer ska ha den som lekstuga för sina egna strider. Den ska vara ett uppslagsverk över serier. Vänligen läs mikkes inlägg på hans seriesida. Hela inlägget grundades här. Hans hat smutsar ner hela seriewikin.

Wow. Till slut något som liknar en anledning till det här vansinnet, och en som ligger nära det jag hade gissat. Jag vet ingenting alls om bakgrunden till det här, och är nog inte vidare intresserad heller, men om du nu tycker att seriefrämjandets wiki sköts dåligt, och du är med i styrelsen (om jag förstått saken rätt), vore det inte då rimligare att du inom styrelsens ramar arbetade för att förbättra förbundets wiki istället för att försöks på något sätt svära dig själv fri från den? Visa på hur eventuella användare inte sköter sig och få till disciplinåtgärder? Eller nånting i de riktningarna? //bnw 20 december 2009 kl. 23.53 (UTC)
Vad alla anser är noterat och som Andreas skriver kommer det att fattas ett policybeslut efter att olika intressen har vägts mot varandra. Tills beslutet är fattat bör inga raderingar eller återskapanden göras. Det finns saker som har hänt här på sistone som vi redaktörer kanske borde ha ingripit mot tidigare; det får vi ta på oss. Men just nu är själva policyn/principen det viktigaste. Hur den ska efterlevas är nästa steg.
Dock, eftersom folk inte tycks kunna hålla en hövlig nivå här, trots upprepade uppmaningar, kommer här en sista varning:
Konfliktinlägg, anklagelser, smutskastning, gliringar, aggressioner (även passiva aggressioner) och påhopp ska upphöra omedelbart. Den som inte respekterar detta blir avstängd tills beslutet är fattat. Det gäller oavsett vem det är, oavsett om vi håller med om sakfrågan eller inte, och oavsett "vem som började".
Principfrågan får förstås diskuteras vidare. Men vem som har gjort fel lämnas tills vidare därhän.
Klagomål kring redaktörernas agerande eller Seriewikins regler kan göras direkt till oss, t.ex på min e-postadress ola.hellsten at spray punkt se. Inom kort kommer det förhoppningsvis även att finnas en kontaktadress till oss på startsidan.
Samtliga redaktörer står bakom detta meddelande. OlaHe 21 december 2009 kl. 00.04 (UTC)
Re: Bnw. Jag skriver här som privatperson, inte som styrelseledamot. Allt annat är missförstånd, och jag fattar inte hur det uppstått eftersom jag är noga med varje formulering. Jag tänker inte gå till styrelsen och ta upp skrivningar i wikin som jag är missnöjd med. De får lösas på plats. /ThomasE

Dags att rensa? Det här är bara käbbel för stunden, utan historiskt intresse. /ThomasE