Atom Blake, Boy Wizard

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Atom Blake, Boy Wizard" var en serie om ett ungt och hjältemodigt geni från Fawcett Comics på 1940-talet. Serien och figuren skapades av Pierce Rice och dök först upp i Wow Comics nr 1 (1940).

Handling

Unge Stuart "Atom" Blake har av sin fader, en briljant vetenskapsman, begåvats med övermänskliga krafter av både fysisk och psykisk art. De flesta av hans förmågor – superstyrka, osårbarhet, uthållighet och hög intelligenskvot – härstammar från faderns experiment med radioaktivitet. Atom Blake har även en "magisk" (egentligen radioaktiv) "önskering", som han kan kontrollera mentalt. Fadern försvann när Atom Blake var liten, men sonen fortsätter att använda sina förmågor i det godas namn, främst för att bekämpa brott. Hans goda vänner Janey Smart och Homer "Dusty" Davis hjälper honom i hans uppdrag.

Publicering

"Atom Blake" tycks enbart ha gjorts i fem avsnitt, vilka publicerades i Wow Comics nr 1–5 (1940–42).

Figuren ägs idag troligen av DC Comics, som tagit över merparten av Fawcetts kreationer.

Kuriosa

Atom Blake uttalas som "Adam Blake", vilket är det civila namnet på Captain Comet, en DC-hjälte från 1950-talet som hade krafter liknande Atom Blakes. Huruvida detta handlar om tillfällighet eller medveten påverkan är okänt.