Bachan

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Bachan, pseudonym för Sebastián Carrillo, är en mexikansk serieskapare som föddes i mars 1971. Hade en traditionell lycklig barndom, enligt honom själv. Intresserade sig tidigt för tecknade serier, båda att läsa och teckna.

Började 1989 att jobba professionellt med tecknade serier för mexikanska förlaget Novedades, där han arbetade med populära mainstream-serier. Jobbar sedan vidare med några mexikanska tidningar och serier.

Mellan 1989 och 1993 var han en del av seriekollektivet Molotov, och det var genom deras fanzin som han kunde utveckla sin stil och ta ut svängarna mer än han kunde göra på sina vanliga jobb.

1996 lämnade han seriebranschen för att fokusera på reklamjobb. Men redan 1999 återvände han på DC Comics som tecknare av "Silver Age: Doom Patrol och "Justice League". Reklamjobben återkommer han till då och då, eftersom serieskapandet inte räcker till för att betala räkningarna.

Åren 2000–2001 fokuserade han på sin egen serietidning El Bulbo. Senare så arbetade han ihop med den franska manusförfattaren Jean-David Morvan och skapade albumserien "Nirta Onirly" på Les Humanoïdes Associés, första delen utkommer 2004.

Externa länkar