Bakuen Campus Guardress

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Bakuen Campus Guardress", Hazumi i sin tidigare gestalt försvarar Lord Kairen (Takumi). Bild av Kazushi Hagiwara. © Shueisha.

"Bakuen Campus Guardress" ("爆炎CAMPUSガードレス"), manga av Kazushi Hagiwara och Noriyasu Seta.

Handling

Takumi och Hazumi Jinno går vid Tobira High School, som visar sig vara byggd ovanpå en stor portal till underjorden. Eftersom det nu gått 30 000 år sedan den senast var öppen, så samlas en rad monster, så kallade "remnants" för att öppna upp den igen och släppa in ondskan till vår värld. Både Takumi och Hazumi är dock reinkarnationer av personer som fanns tidigare, där Takume är "portvakt" och nyckel med kraft att återförsluta porten, dock genom stt offra sig själv. Hazumi älskar Takumi, och gör emellertid allt med sina speciella krafter för att beskydda honom, tillsammans med de "väktare" som också vaknar upp igen. Huvudfienden blir den återuppståndne lorden Touta Kijima som hatar mänskligheten och gör allt för att hålla porten öppen och släppa in demonerna. Berättelsen är delvis halsbrytande komisk och bygger medvetet på diverse klichéer.

Publicering

Japan Japan

Följetong i V Jump 1992-95.

I andra media

Även en OAV-anime i 4 avsnitt av Production I.G 1994.

Kuriosa

Porten till underjorden i serien avbildas som en kofun, benämning för förhistoriska gravar i Japan i form av nyckelhål. [1]


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!