Bouncer (Les Humanoïdes Associés)

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Bouncer (Humanoids))
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Ej att förväxla med andra serier eller seriefigurer vid namn Bouncer.

Omslag till det första albumet av Bouncer – del 1. "Kains öga". Bild av Francois Boucq .
© 2008 Albumförlaget

"Bouncer", fransk västernserie i fyra delar skapad av av François Boucq (bild) och Alexandro Jodorowsky (text). Färglagd av Ben Dimagmaliw och Nicolas Fructus. Albumsviten är utgiven av det franska förlaget Les Humanoïdes Associés och på svenska av Albumförlaget med start 2008.

Handling

Albumet tar avstamp i det amerikanska inbördeskrigets slutskeende. Nordstatarna har vunnit kriget, men det finns plutoner kvar ute i skogarna som vägrar att inse att det är slut. Med dov färgsättning och detaljrika bilder målar Jodorowsky och Boucq upp en mörk värld. En hårdkokt historia som bygger på hämnd och begär. Det handlar om människor som lever efter devisen att det som inte dödar gör en starkare samt att desom lever i den här världen vet att här finns ingen nåd att få.

Del 1: "Kains öga"

En grupp sydstatssoldater vägrar att erkänna nederlaget och gör istället sig själva till laglösa genom att härja och plundra för att överleva. Kapten Ralton van Dorman, som står i spetsen för denna grupp rebellsoldater, har för avsikt att skapa en ny armé, som ska ge Sydstaterna upprättelse. För att skaffa pengar till detta uppdrag beslutar han sig för att hitta den dyrbara och mytomspunna diamanten "Kains öga", som hans mor med hjälp av sina tre söner stal sjutton år tidigare och gömde. Ralton uppsöker sin bror Blake, övertygad om, att han vet, var diamanten ligger gömd. Besöket slutar med mord på både Blake och hans indianska hustru. Blakes son Seth, som har överlevt morden, har av sin far fått instruktioner att uppsöka en viss Bouncer, om det skulle hände honom själv något. Seth finner Bouncer, som är utkastare på en skum saloon. Det visar sig, att Bouncer bär på ännu fler hemligheter. Seths enda tanke är att hämnas morden på sina föräldrar, och Bouncer lovar att göra honom till den perfekta mördaren.

Del 2: "Bödlarnas medlidande"

Bouncer del II - "Bödlarnas medlidande" är den direkta fortsättningen på "Kains öga" och den avslutande delen av första episoden.

Del 3: "Ormars rättvisa"

Första delen i den andra episoden om Bouncer. Bouncer blir genom lottning utsedd till stadens nya bödel - det mest föraktade yrket i västern. Samtidigt blir det stridigheter om saloonen där Bouncer jobbar.

Del 4: "Bödelns hämnd"

Bouncer söker hämnd på Cooper som orsakade hans vänners död. Cooper som genom skräck även försöker erövra sina grannars mark. Bouncers okände far visar sig.

Del 5: "Varghonornas byte"

Den femte delen av Bouncer och den avslutande på episod två. Bouncers far fortsätter att söka sin hämnd. Så gör också den nya, kvinnliga bödeln. Cooper och hans band fortsätter sitt tyranni. Och mitt i alltihop finns Bouncer…

Del 6:

Del 7:

Mini sverige.gif Svensk utgivning

  1. "Bouncer" Del 1. "Kains öga" (Orginaltitel: "Un diamant pour l'Au-dela'"), häftad, 48s. färg. Albumförlaget, 1:a utgåva 2008, 2:a utgåva 2011 (En del ändringar har gjorts i texten, framför allt grammatiska). Översättning: Jonas Anderson . ISBN 9197741418.
  2. "Bouncer" Del 2. "Bödlarnas medlidande" (Orginaltitel: "La Pitie' des Bourreaux"), häftad, 56s. färg. Albumförlaget, 1:a utgåva 2008. Översättning: Jonas Anderson. ISBN 9197741434.
  3. "Bouncer" Del 3. "Ormars rättvisa" (Orginaltitel: "La justice des Serpents"), häftad, 56s. färg. Albumförlaget, 1:a utgåva 2010. Översättning: Stefan Carlsson. ISBN 9197857920.
  4. "Bouncer" Del 4. "Bödelns hämnd" (Originaltitel: "La Vengeance du manchot"), häftad 56s. färg. Albumförlaget, 1:a utgåva 2011. Översättning: Stefan Carlsson. ISBN 9186783013.
  5. "Bouncer" Del 5. "Varghonornas byte" (Originaltitel: "La Proie des Louves"), häftad 56s. färg. Albumförlaget, 1:a utgåva 2012. Översättning: Stefan Carlsson. ISBN 9186783082.
  6. "Bouncer" Del 6.
  7. "Bouncer" Del 7. "Kluvet hjärta"

RecensionerStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!