Choujin Locke

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Locke the Superhuman", omslag av Yuki Hijiri. © Shonen Gahosha

"Choujin Locke" ("超人ロック", eng. "Locke the Superhuman"), science fictionmanga av Yuki Hijiri.

Handling

Locke är en odödlig vandrare genom galaxen, en vittberest figur med spretig frisyr som har förmåga att föryngra sig. Han förnekar att han är en övermänniska och säger sig inte veta vem han är och varifrån han kommer. Han har dock en rad esp-förmågor och kan bland annat teleportera sig. Genom historiens och tidens gång har han lärt sig mycket om galaxen och människorna. Han påverkar ibland de skeenden han bevittnar, men är ofta enbart en passiv observatör.

Berättelserna av Yuki Hijiri om Locke har publicerats sedan 60-talet, och gått som följetong i många olika magasin. Historierna är inte kronologiska, men utspelar sig oftast mellan 2000- och 2500-talen. Förutom den äventyrliga science fictionintrigen återfinns också element av övernaturligheter, humor, drama, romans och filosofiska betraktelser.

Publicering

Japan Japan

under titeln "Embrace the Wind" ("風の抱擁").

Har gått som följetong i otaliga tidningar, bl.a.:

Polen Polen

Publiceras i Polen av Waneko sedan 1999.

I andra media

En animelångfilm 1984 från japanska Shochiku, påkostad och gjort i samband med ökat intresse för science fiction tack vare "Star Wars" etc. En OVA i 3 avsnitt 1989 av Bandai Visual, uppföljd av ytterligare 2 avsnitt 1991. En episod år 2000 från Biblos.