Coppelion

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Coppelion", Aoi framför den i manga- och animesammanhang legendariska adressen Shibuya 109. Omslag av Tomonori Inoue. © Kodansha (taiwanesisk utgåva).

"Coppelion" ("コッペリオン"), manga av Tomonori Inoue.

Handling

Vi befinner oss i Tokyo år 2036, en förödd och strålningsförgiftad spökstad, tjugo år efter en våldsam härdsmälta i ett atomkraftverk. Här verkar bara finnas ruiner, vild växtlighet, lik samt muterade vargar och andra odjur. Området är avspärrat och administreras av japans självförsvarsstyrkor.

Man har nu dock uppsnappat man en nödsignal inifrån den radioaktiva zonen, och en speciell enhet bestående av tre tonårsflickor, Aoi, Ibara och Taeko sänds ut i staden för att undersöka och finna eventuella överlevare.

De tre flickorna tillhör en militär kommandogrupp som går under namnet Coppelion, vilken består av ungdomar, ursprungligen provrörsbarn, som är nära nog immuna mot strålning. Under sitt räddningsuppdrag i den förödda forna huvudstaden Tokyo möter de faror och företeelser av de mest bisarra slag.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Young Magazine 2008-16, samlad i 26 volymer från Kodansha.

Taiwan Taiwan

På kinesiska (den heter då "核爆默示录") har serien sedan 2009 utkommit med 9 volymer från Sharp Point Press.

Thailand Thailand

I Thailand ges serien ut av Vibulkij Comics under titeln "สามนางฟ้าผ่าโลกนิวเคลียร์", hittills 6 volymer.

I andra media

"Coppelion", bild ur animen med Aoi, Taeko och Ibara. © Kodansha/GoHands.

En anime för tv i 12 avsnitt producerad av GoHands startade i Japan oktober 2013 och den släpps även på DVD med start november 2013.

Kuriosa

Namnet Coppelion är taget från Arthur Saint-Léons balett Coppélia från 1870, som handlar om en konstgjord docka som får liv, vilket här i mangan anspelar på flickorna som är artificiellt framavlade med genetisk ingenjörskonst.