Crime Bible

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Crime Bible", religös urkund för brottsreligionen (Religion of Crime/The Dark Faith) som förekommer i flera superhjälteserier från amerikanska DC Comics. Konceptet skapades ursprungligen av Grant Morrison för tidningen 52, men har sedan vidareutvecklats av Greg Rucka i miniserien "Crime Bible: Five Lessons of Blood".

Innehåll

"Crime Bible" är uppbyggd kring verser, kapitel och böcker på ungefär samma sätt som den vanliga bibeln, men "Crime Bible" tar sin början med Kain, den förste mördaren. "Lessons of Blood" består av 5 böcker med olika lärdomar som Kain drar efter att ha undersökt de stora synderna: bedrägeri, lust, girighet och mord. Den femte boken handlar om Kains lärjunge, den mystiske Caitiff. Andra böcker i denna bibel är tillägnade Moriarty (Sherlock Holmes ärkefiende), planeten Apokolips med mera.

Ursprunget är okänt och "Crime Bible" finns bara i tre kända exemplar.

Användning

Boken används av brottsreligionen, som har både vanliga människor och superskurkar som anhängare. Bland superskurkarna som använt den finns Libra och Bruno Mannheim från brottssyndikatet Intergang. Hjältarna Question och Batwoman har tampats med anhängare till brottsreligionen.