Darker Than Black

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Darker Than Black", bild av Yuji Iwahara. © BONES

"Darker Than Black" ("ダークーザンブラック―黒の契約者"), manga av Tensai Okamura och Ya Noki.

Handling

En mystisk barriär, kallad "Hell's Gate", faller över Tokyo och skymmer stjärnhimlen. Samtidigt dyker det upp personer med egendomliga krafter, som de fått genom att avstå från sin förmåga till empati och medmänsklighet. Dessa kallas "contractors", då de snabbt blir anställda hos diverse skrupelfria organisationer som har behov av effektiva mördare.

Flickan Kana Shinoh blir vittne till hur hennes far mördas, men får sina minnen av händelsen raderade av agenter som arbetar för regeringen. Efter ett år kommer minnena emellertid bitvis tillbaka, vilket åter gör henne till måltavla för mörka krafter. Hon räddas dock till livet av en skön yngling med mask, Hei, som själv är en "contractor" och går under namnet The Black Reaper. De slår sig ihop för att utforska sanningen bakom Hells Gate och de hemlighetsfulla organisationerna.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Asuka 2007, samlad i två volymer från Kadokawa Shoten. Uppföljaren "Darker than Black: Shikkoku no Hana" startade i Young Gangan 2009 och samlades i 4 volymer från Square Enix.

Usa USA

Utges i USA av Yen Press.

I andra media

Även en anime i 26 avsnitt för japansk tv från 2010.