Diskussion:Bovil

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Mini sverige.gif

Denna artikel är en del av Projekt svenska serieskapare

Den 2011-09-14 har artikeln bedömts hålla kvalitetsnivån Utvecklad.
Hjälp gärna till att förbättra den här och andra artiklar om svenska serieskapare.Lite osäker på faktan om sönerna, jag är bekant med en av hans sönerna, Remus, jag antar att han har bytt namn då han inte står med bland Bovils söner? Remus heter förresten Bo i andra namn efter sin far. Jag ska fråga honom nästa gång vi träffas... --MikkeX 26 oktober 2007 kl.22.51 (CEST)

Kollade upp det i "Boken om Bovil", skriven av Björn Vilson, och faktan stämmer med den iaf. //Sir-L 27 oktober 2007 kl.10.36 (CEST)
Kollade, det var Kaj som sedan bytte namn till Remus (som liksom sin far är konstnär). --MikkeX 3 november 2007 kl.21.19 (CET)


Bilder och bildrättigheter

Bra bildsättning av artikeln, men tyvärr måste jag leka Farbror Tråkig här. Har vi fått tillstånd att använda bilderna? Om vi har fått det bör det anges vid varje bild. Om vi inte har det, får vi nog plocka bort de flesta av dem.

De bilder vi har rätt att använda (eller i alla fall större möjligheter att tolka som vår rätt att använda) är:

  • Bilder som vi explicit har blivit givna rätten att använda, av respektive upphovsrättsinnehavare.
  • Bilder där upphovsmannen har varit död i över 70 år.
  • Bilder som går under någon typ av "creative commons"-licens eller liknande.
  • Serierutor som är utdrag ur längre serier (alltså inte fristående illustrationer eller skämtteckningar). Här kan vi hänvisa till citatarätten.
  • Vissa omslag. Går egentligen inte under citaträtten, men det brukar ses mellan fingrarna eftersom omslaget är publikationens "ansikte utåt".

Jag vet att vi har "småbrutit" mot reglerna flera gånger i Seriewikin, med enstaka bilder här och var. Men att fylla en artikel med otillåtet material är inte helt lyckat, särskilt inte om någon anhörig till Bovil tittar in här. (Not: Egentligen bör vi ha en ansvarig utgivare för att citaträtten ska kunna tillämpas. Men enligt Mikke ska det vara på gång.) OlaHe 30 oktober 2007 kl.11.03 (CET)


Ang. bilderna som jag lagt upp, så är de hittade på internet någon gång i tiden. Jag har haft dem på min egen hemsida i samband med en liten Bovilartikel. Nu har jag tänkt ta bort den, så jag flyttade över bilderna hit. Det vore synd att slänga dem,tänkte jag. Om copyrighten till bilderna vet jag inte mer än vad som står under och om vi får använda dem har jag absolut ingen aning om. I värst fall får i ta bort dem antar jag. //Nicklas 20 okt. '07

Jag tror vi är tvungna att ta bort dem tills vidare. Säg till om ni inte håller med mig om min bedömning. OlaHe 1 november 2007 kl.11.16 (CET)