Diskussion:Dream of the Rarebit Fiend

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Rasism

  • "/../ då den ansågs vara för känslig ur rasistisk synvinkel."

Det där låter konstigt och bör nog omformuleras. Ur rent rasistisk synvinkel är det nog bara frid och fröjd. Problemet är väl att vi talar om gamla bilder med kränkande stereotyper? Det är väl per definition inget som stör en rasist särskilt mycket? --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 17 februari 2010 kl. 20.39 (UTC)

Mm. Det bör omformuleras. Och det är en sådan typ av information som bör styrkas av källa. OlaHe 17 februari 2010 kl. 20.58 (UTC)
Ja ja, formulera gärna om lite grann. Har laddat upp den censurerade sidan i fråga (http://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Fil:Rarebit_censor.jpg). Avsnittet handlar om den färgade hushållerskan som använder blekningsmedel för att bli vit. Det lyckas (i drömmen) och hon blir strålande bemött (vilket snarare avslöjar rådande fördomar än är rasistiskt). Själva blekningen ansågs vara för känslig för dåtiden. Lustigt att ni inte känner till denna kända incident. -JH 17/2 22.14 (upd 17/2 19.00)
Jag tror jag har hört talas om den vid något tillfälle, ringer en klocka i bakhuvudet någonstans. Men det bör ändå styrkas med en skriftlig källa. Har du en sådan att hänvisa till? OlaHe 18 februari 2010 kl. 07.52 (UTC)
Det räcker att Googla lite ;-) http://www.tcj.com/blog/totalitarian-rules -JH 18/2 19.00
Tack. Lite vag referens, men det får duga tills vidare. Lägger in det. OlaHe 18 februari 2010 kl. 20.28 (UTC)