Diskussion:Junior (Wolinski)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Lilla Fridolf

Enligt Nostalgorama innehöll Lilla Fridolf "Junior & Senior" av Wolinski på 1980-talet. Kan någon bekräfta? Andreas (diskussion) 10 juli 2015 kl. 02.42 (CEST)

Det låter ju initialt väldigt misstänkt. Jag tror att det är ett missförstånd när någon snabbt försökt söka efter serien på Seriewikin, och inte hittat den. Okej att generationsklyftor låter som en typisk källa till humor i LF, men jag kommer knappt på någon J-sida som passar i LF. Antingen är de direkt olämpliga, eller så är det svårt att förstå poängen. (Ska kolla om jag hittar några 80-tals-Fridolf på landet under helgen, och se om jag hittar titeln.) 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 10 juli 2015 kl. 13.00 (CEST)
Hittade LF 16/81 på landet. Inte helt oväntat rör det sig om ett missförstånd. Det är ingen serie jag direkt kan placera, men det rör sig hur som helst om en helt annan serie. (Litet oklart om Junior och Senior är en ungdom och en vuxen, eller två olika långa kompisar.) Copyright anges © Europa Press, och som signatur kan man läsa HIN©A.L.I . Jag tror inte serien levde upp till den höga Lilla Fridolf-standarden, då den verkar ha försvunnit ganska snabbt... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 13 juli 2015 kl. 22.01 (CEST)
Snyggt jobbat! Svårt att identifiera den med så lite att gå på men vi får försöka. Andreas (diskussion) 13 juli 2015 kl. 22.10 (CEST)
Jo, jag skulle iofs kunna scanna in och lägga upp eller maila bildexempel. Ingen aning om serien är svensk. brittisk, spansk eller vad det nu kan vara, dock. Teckningarna är litet småknackiga, och svåra att sätta in i någon specifik nationell tradition... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 13 juli 2015 kl. 22.13 (CEST)