Diskussion:Lista över dagsstrippsavsnitt av Fantomen

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Dagspress --

För en dagspresserie borde man förstås lägga till när serien har publicerats i dagspressen på svenska. En hel del uppgifter finns på Phantomwiki. Finns det något egentligt argument emot, bortsett från att listan möjligen blir otymplig med så mycket information? E.G. den 12 november 2020 kl. 08.35 (CET)

Att det tar upp väldigt mycket plats, att Seriewikin inte är tänkt att vara ett rent index, och att den informationen ändå finns på andra ställen. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 12 november 2020 kl. 13.45 (CET)
Det skulle ju kunna vara befogat om serien bara gått i en eller två dagstidningar, men när den har gått i så många tidningar känns det rätt opraktiskt. Tycker i huvudsak det räcker med originalpublicering, och eventuellt den första svenska publiceringen. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 12 november 2020 kl. 13.47 (CET)
Instämmer med Wakuran. Eftersom olika tidningar publicerar i olika takt skulle artikeln bli närmast oläslig om man började infoga dagstidningapubliceringar. Samt dessutom så långt från komplett att det ändå inte skulle ha nån större poäng annat än som exemplifiering. Plus det faktum att det inte skulle ha något större praktiskt värde, eftersom att äldre lösnummer av t.ex. Svenska Dagbladet inte har en andrahandsmarknad på samma sätt som äldre lösnummer av serietidningar.
Som E.G. säger, så är ju PhantomWiki en bra källa för dem som är intresserade av dagstidningspubliceringar av ett specifikt äventyr. Inte komplett, men en bra bit på väg. —Keffy (diskussion) 12 november 2020 kl. 16.19 (CET)