Diskussion:Münchhausen

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Jag vill minnas att det även fanns ett nummer av Disneys månadstidning (Walt Disney Klassiker eller något liknande, fanns även ett par nummer av Spökryttaren och flera olika serier baserade på filmer/böcker) om Münchhausen, troligen baserat på spelfilmen, har för mig att den var tecknad i en liknande stil som Spökryttaren. Kan inte hitta min fars gamla seriesamling längre, så jag är inte säker, men om någon vet borde den kanske också listas på gaffelsidan?

Spökryttaren? Jo, det fanns en serie som hette Spökryttaren om en maskerad skurk(?) som hette.. hmm.. Dr Syn har jag för mig som red omkring i England och var ledare för ett smugglarband och stred mot elaka brittiska soldater (och Kung George så klart) hela tiden. ...men jag förstår väl inte riktigt var kopplingen till den skarvande baronen finns riktigt... Serien byggde väl på en av Disneys kostymfilmer för övrigt... KOm ut med.. hmm.. två nummer i Walt Disney's Serier om jag inte minns fel. --Steamboat Willie 3 maj 2006 kl.14.36 (CEST)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Stämmer bra det. Det är i grunden Russell Thorndykes romanfigur the Scarecrow (alias the Reverend Dr. Syn alias Captain Clegg) som fick heta "Spökryttaren" då serieversionen av Disneys film dök upp i Sverige. Om även filmen gick under det namnet vet jag inte.
Serieversionen kan förtjäna en egen artikel, för övrigt -- vilket jag redan antytt på gaffelsidan Spökryttaren. Har du WDS-numren tillgängliga, Steamboat? OlaHe 3 maj 2006 kl.17.33 (CEST)
Jag har inte tidningarna tillgängliga... men vilka nummer det var kanske jag kan skrämma fram... Jodå. Nr 4 och nr 8 1967. Han heter tydligen "Den Sorte Pimpernel" på danska. I USA fick han en egen tidning The Scarecrow of Romney Marsh som okm ut med tre nummer 1965. Alla avsnitt gjorda av Dan Spiegle så klart.--Steamboat Willie 3 maj 2006 kl.22.05 (CEST)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas


Vad jag sa var att i samma månadstidning som publicerade bland annat Spökryttaren i Sverige tror jag det även har funnits ett nummer om Münchhausen, baserat på spelfilmen. Det fanns även tidningar baserade på Lobo, Dr. Grants Barn, med flera. Jag kan tyvärr inte påminna mig den exakta titeln på tidningen, det var länge sedan jag läste dem. Torde väl finnas någon som har bättre koll på Disneyserier som vet vilken månadstidning jag menar. --quoting_mungo 3 maj 2006 kl.19.48 (CEST)
Okej. spökryttaren gick i Walt Disney's Serier som inte hade något om Münchhausen, Lobo, etc. Så det låter inte som en Disneypublikation, faktiskt. Kan det vara Illustrerade klassiker du menar?--Steamboat Willie 3 maj 2006 kl.22.05 (CEST)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Jag vill minnas att det var samma tidning, men jag har inte läst dem på en massa år, så jag kan ha fel. Den historia jag läste som hette "Lobo" var baserad på en film om en varg, ingen pang-pang-hjälte. Tror tyvärr att tidningarna såldes på en loppis för ett antal år sedan (i vart fall rök mina Min Häst och Bamse då), så jag har nog ingen möjlighet att kolla upp det. --quoting_mungo 4 maj 2006 kl.15.40 (CEST)
Uhmmm, jag tror tidningen Lobo bara innehöll serien om vargen. "Fast tiden som gått sen dess är lång, lever ditt minne i saga och sång" tror jag serien slutade, och jag tyckte att det var så sorgligt när jag läste den att det var en svunnen tid nu. 惑乱 分からん 4 maj 2006 kl.16.29 (CEST)
Precis den serien jag menar. Vad jag vill minnas var den inte en fristående månadstidning, dock, utan del av denna mystiska klassiker-någonting serietidning som hade olika serier baserade på t.ex. filmer i olika nummer. Alla tidningarna var kvar från min fars ungdom, och det måste ha varit en åtta-tio år sedan jag läste dem sist, så jag kan ha blandat ihop saker. --quoting_mungo 4 maj 2006 kl.18.53 (CEST)