Diskussion:Magnus Jonason

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Stavning av efternamnet

Hm, jag funderar på det där "Han stavar ibland efternamnet Jonasson" om det verkligen stämmer? Däremot vet jag att hans efternamn har stavats fel av andra. T.ex. av fanzineutgivare. Kan det inte snarare vara så? Kurt (diskussion) 3 december 2022 kl. 09.48 (CET)

Jag har nog stött på honom i olika Stockholmssammanhang genom åren. Han verkar inte jättesvår att få tag på och fråga, om man skulle vilja... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 3 december 2022 kl. 18.56 (CET)
Vad jag menar är att den meningen borde tas bort, men visst, vill du fråga honom själv först, så go ahead. Kurt (diskussion) 4 december 2022 kl. 10.38 (CET)
Vore det inte bättre med en källa som visar att han själv någon gång har stavat sitt namn så? Det borde den som har bidragit med uppgiften ha lagt in redan från början, kan jag tycka. E.G. den 4 december 2022 kl. 23.00 (CET)

Jag kan bekräfta att jag stavar mitt efternamn med ett ”s”, även om det i folkbokföringen står med två. Min farfar började stava efternamnet Jonason, förmodligen för att han var mycket i USA som ung. Jag borde väl ändra även officiellt men har inte kommit mig för. Min halvbror Emil har ändrat däremot. För övrigt tycker jag det är snyggare med ett s och jag har aldrig själv stavat med två utom när jag bokar resor etc. Så nu vet ni det.

Tackar, det händer f.ö. att även jag stavar mitt namn litet annorlunda än enligt folkbokföringen. (Även Shakespeare ska ha skrivit sitt efternamn i en drös olika varianter, f.ö.) P.S. Signera gärna i fortsättningen dina inlägg med fyra tilde; ~~~~. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 5 december 2022 kl. 15.31 (CET)
Jag ändrade texten nu, enligt vad som har framgått här i diskussionen. E.G. den 6 december 2022 kl. 01.53 (CET)