Diskussion:The Dark Knight Returns

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Jag ser inte riktigt varför man var tvungen att ta bort sidan om den svenska utgåvan, eftersom den ändå får räknas som en albumklassiker vid det här laget. Man hade nog kunnat ha den kvar och gjort en egen artikel om den amerikanska utgåvan och länkat sinsemellan. Jag förstår vad som försökts uppnås med detta, men se till att få med er all info från föregående sida, för det har tappats bort en hel del, t.ex. alla kategorierna.--David Haglund 17 september 2009 kl. 14.56 (UTC)

Jag tänkte det var smidigare att samla allt i en och samma artikel, för att undvika förvirring eftersom serien har utgivits under minst två olika namn i Sverige ("Läderlappen" och "Batman: Mörkrets Riddare"). Tyckte trots allt det kändes mest korrekt att nämna serien vid dess originaltitel :-) Aah, missade det där med kategorier... fixade det nu. Men i övrigt tror jag nog att jag fick med all info som redan stod sen tidigare! // Kada
I regel brukar vi väl använda den mest kända svenska översättningen om sådan finnes. Jag röstar för att låta artikelnamnet bli "Batman: mörkrets riddare" Annars är jag väl inte emot en sammanslagning. OlaHe 17 september 2009 kl. 17.39 (UTC)
Jag är med Ola här, det är den praxis vi följt hittills, att låta den mest kända svenska titeln vara artikelns namn. Fast då tappar man ju kategorierna för den amerikanska titeln... Enklast hade nog varit att låta svensk och amerikansk version vara åtskilda. Men visst finns det fördelar med att slå ihop dem. Jag är högst kluven och vill gärna se om fler har argument. I fortsättningen kan det vara värdefullt om vi alltid tar ett litet samråd och ser om någon har avvikande åsikt innan artiklar slås samman på diskussionssidan. --David Haglund 22 september 2009 kl. 21.49 (UTC)
Jag tycker inte att man behöver tappa de amerikanska kategorierna bara för att namnet är på en svensk översättning. Nog är väl "Snobben" med i kategorin kategori:Amerikanska serier? //bnw 23 september 2009 kl. 04.17 (UTC)
Det har du rätt i, men däremot tappar man "Amerikanska serietidningar". Men det är kanske ingen större förlust. Dock har vi tappat "Mörkrets riddare", och det tycker jag fortfarande är lite synd. Ett alternativ är att skapa sidan "Mörkrets riddare" och mycket kortfattat beskriva den svenska produkten för att sedan hänvisa hit till huvudartikeln. Vad sägs? --David Haglund 29 september 2009 kl. 11.19 (UTC)