Eirin Yagokoro

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"The Sealed Esoteric History". Bild av Neko med Kaguya och Eirin. © Kyoto Fantasy Troupe.

Eirin Yagokoro (八意 永琳), japansk seriefigur i Touhou Project av ZUN.

Publicering

Eirin Yagokoro är en av bifigurerna i Touhou Project. Hon återfinns i flera av de manga som ingår i Touhou Project:

Figuren

Eirin Yagokoro. Bild av Eda Aki. © ZUN.

Eirin Yagokoro är en medicinkvinna och expert på helande örter. Hon bor i herrgården Eientei djupt inne i Gensokyos bambuskog, där hon driver ett apotek, som också har en filial i människobyn som Reisen Udongein Inaba hjälper till med. Eienteis första dam är den tidigare månprinsessan Kaguya, hos vilken Eirin tidigare hade tjänst. Både Kaguya och Eirin har flytt från månstaden, efter att de olovligt utvecklat Hourai-elixiret, som ger odödlighet.

Ursprungligen hade Eirin en hög position i månstaden och verkade som en vis kvinna och grundare. Tidigt lärde hon känna jorden och hade i uppdrag att överse alla de sändebud som utgick från månen. Efter sin exil till jorden har hon använt sitt skarpa sinne till att utveckla sina medicinska färdigheter, något som går tillbaka till hennes förfäder. Som farmaceut forskar Eirin om nya läkemedel, testar gifter och odlar även medicinalväxter på olika fält, exempelvis kinesiska luktpioner. Hennes olika kurer och sömnmedel är uppskattade av alla och envar, men hon ser noga till att inte blanda ihop mediciner avsedda för människor och de övernaturliga youkai.

Eirin är till utseendet ungdomlig, men är i själva verket över 1500 år gammal. Hennes ögon är mörkgrå och hennes hår är silverfärgat och långt, uppsatt i en fläta. Hon ses mestadels klädd i en röd- och blåfärgad klänning med matchande mössa, passande nog försedd med ett rött kors. Klänningen är dekorerad med olika stjärnkonstellationer, och vid sömmarna återfinns kinesiska ba gua, trigram med magisk feng shui betydelse. Hon är intelligent och vänlig, men ibland något otålig mot tröga människor, som hon inte riktigt förstår sig på. Hon ger också intrycket av att bära på många hemligheter och vara en enigmatisk person, som även behärskar magi i olika former. Bland hennes accessoarer märks båge och pilar, som hon kan använda både i strid och i esoteriska sammanhang.

Kuriosa

Eirins efternamn Yagokoro delar hon med guden Yagokoro Omoikane no kami i japansk mytologi. Denna gud var en vis man som räddade jorden från evigt mörker genom lura ut solgudinnan Amaterasu från den grotta i vilken hon förskansat sig i protest mot världens våldsamhet.

I andra media

Eirin Yagokoro tar emot Melancholy Medisun och Su i sitt apotek i Eientei. Bild ur animen "Judgement Day". © Manpuku Jinja.

Eirin Yagokoro är också med som bifigur i flera av de anime som finns runt Touhou Project, exempelvis de från:

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!