El Hazard

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"El Hazard" vol. 1 © Viz Comics.

"El Hazard" ("神秘の世界エルハザード"), japansk manga av Hidetomo Tsubura från 1995. Efter en anime av Hiroki Hayashi och Ryoe Tsukimura. Komisk äventyrsserie med romantiska inslag.


Handling

Ynglingen Makoto Mizuhara hamnar efter en jordbävning i en grotta under hans skola, där mystiska hieroglyfer och en ännu mystiskare dam uppenbarar sig. Hon sänder Makoto och en av hans lärare (Mr. Fujisawa) samt två klasskamrater (syskonen Katsuhiko och Nanami Jinnai) till en annan dimension, det magnifika fantasylandet El Hazard.

Den elaka Katsuhiko Jinnai etablerar sig som rådgivare åt Drottning Diva, härskare över de onda Bugrom. De övriga i sällskapet återförenas i Floristica, huvudstad i kungadömet Roshtaria, där den goda prinsessan Rune Venus råder.

Bugrom är i krig med Roshtaria och man söker efter domedagsvapen från en utdöd civilisation, dels demongudinnan Ifurita och dels "Eye of God", en satellit med inbyggda strålvapen. Ifurita väcks upp, men visar sig vara samma tjej som urspungligen överförde Makoto med sällskap till Roshtaria, fast det är ännu i framtiden.

I kampen om kungadömet får de goda krafterna stor hjälp av de tre Muldoon-prästinnorna över eld, luft och vatten: Shayla Shayla, Afura Mann och Miz Mishtal. De osynliga i Fantomstammen är ytterligare en kraft i denna lätt komplicerade berättelse.

Publicering

Mini usa.gif USA

Extern länkar