Flandre Scarlet

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Flandre Scarlet. Flandre drar upp en magisk mandragora-växt (alruna) som då skriker och får stackars Meiling att svimma. Bild ur anime. © Manpuku Jinja.

Flandre Scarlet (フランドール・スカーレット), japansk seriefigur i Touhou Project av ZUN.

Flandre Scarlet är lillasyster till Remilia Scarlet, liksom hon en vampyr, och en av bifigurerna i Touhou Project. Hon förekommer i både spelen, serierna och diverse animationer.

Publicering

Mini japan.gif Japan

Flandre återfinns i flera av de manga som ingår i Touhou Project:

Figuren

Flandre är en ganska liten figur med kort, blont hår och klädd i en röd dräkt med vit blus. Hennes mössa är vit med krås och en röd rosett. Istället för vanliga vampyrvingar i fladdermus-stil har hon vingar av stål prydda med vackra och färgglada kristaller, åtta på var sida. Flandre har levt i herrgården Scaret Devil i 495 år, alltså en bra tid innan storasyster Remilia flyttade egendomen till Gensokyo. Flandre skildras som ganska snäll men lite barnslig, och har levt ensam i herrgårdens källare utan erfarenhet av omvärlden. På så sätt beskyddad av sin storasyster har hennes främsta sällskap varit övriga invånare i herrgården, husjungfrun Sakuya Izayoi, portvakten Meiling Hong, bokhäxan Patchouli Nourejji och hennes medhjälpare Koakuma. Flandres krafter innefattar övermänsklig styrka och snabbhet, vilket man får se upp med, då hennes vanligtvis lugna och inåtvända sätt plötsligt kan på ett barnsligt vis övergå i humör och ilska. Som vapen ses hon ibland använda den magiska staven Laevateinn, en rest av ett antikt, mäktigt svärd, som bland annat kan framkalla väldiga eldsflammor. Somliga säger att svärdet är så fullt av destruktiv kraft att det kan förbränna hela världen. Flandre har således ett lite obalanserat psyke, men är vanligtvis en snäll flicka, vilket hon också vill vara, och en god vän till de hon förlitar sig på.

Flandre föddes som Florina Ibanescu 1507, men blev biten av en vampyr 1515, och lämnades döende. Hennes storasyster Remilia (Rahela Ibanescu), en vampyr sedan tidigare, räddade henne varpå Flandre blev en odödlig, men med en del psykiska skador. Systrarna lämnade Transsylvanien för att bosätta sig i Frankrike, där de blev adopterade av adelsmannen Ecarlate. Här blev de också bekanta med Sakuya. Efter nya problem flyttade de till England och sin nuvarande herrgård, samt lärde känna Patchouli. Sällskapet mötte dock på nya bekymmer och tvingades 1912 att flytta till Japan och det slutna, magiska landet Gensokyo. Landets beskyddare Reimu Hakurei blev så småningom medveten om de nya invånarna, vilket ledde till nya konflikter som dock löste sig med tiden.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!