Grisaia no Kajitsu

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Grisaia no Kajitsu". Bild av Fujisaki Junichi. © Mag Garden.

"Grisaia no Kajitsu" ("グリザイアの果実", "Le Fruit de la Grisaia"), manga av Front Wing, Eiji Narumi, Shū Hirose och Fujisaki Junichi.

Handling

Grisaia är en svit av berättelser som alla tilldrar sig i den privatägda skolan Mihama Academy. Den första mangan, "Grisaia no Meikyū" beskriver hur ynglingen Yūji Kazami antas till skolan men finner att den bara har fem andra elever. Dessa är samtliga flickor, och verkar var och en att bära på personliga problem av olika art vilket gör dem till ganska säregna personer. Kazamis anpassning till den märkliga skolan och hans inverkan på flickorna för historien framåt.

I "Grisaia no Kajitsu: L'Oiseau Bleu" berättas skolans historia från början, hur problemflickan Yumiko Sakaki är den enda eleven vid Mihama som hennes far startat enbart för hennes skull. Fadern Michiaki är en rik industrimagnat, ägare av East Railway Group. Yumiko blev mobbad och ångestfull i sin tidigare skola och efter att ha huggit ned en kamrat med en mattkniv blev hennes skolgång avbruten, varefter fadern grep in.

Historien fortsätter med att ytterligare en elev antas efter några månader, Amane Suō, som dock skrämmer slag på skolans rektor Chizuru Tachibana genom att anlända på motorcykel iförd läderjacka och hjälm. Hennes far är restaurangägare och kock, varför även Amane vet att hantera knivar. Amane är två år äldre än Yumiko och verkar ha varit borta från all undervisning av någon anledning, en trafikolycka sägs ha figurerat i sammanhanget. Så småningom tillkommer ytterligare tre flickor, Kazuki Kazami, Michiru Matsushima och Makina Irisu, även de med ytterst problematiska bakgrunder. Det är således upplagt för drama i stor stil.

Publicering

Japan Japan

I andra media

Även en anime för japansk tv i 13 (2014, "Grisaia no Kajitsu") samt 10 (2015, "Grisaia no Rakuen") avsnitt från Front Wing. Streamas i USA av Crunchyroll. Grisaia var ursprungligen en japansk "visual novel" för Windows 2011, som samma år erhöll Moe Game Awards.