Herr Gurka

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Herr Gurka" är en svensk webbserie skapad av Aki 2005. Den skall inte förväxlas med Lennart Hellsings barnboksfigur med samma namn.

Historik

Serien började 2005, och de 17 delar som utgjorde de två första kapitlen publicerades på Gurka.se. Serien lades ned tillsammans med sidan i februari 2006. Ett tredje kapitel hade då börjat tillverkas, med elva avsnitt, men de hann aldrig släppas.

3 februari 2011 återkom serien på webbplatsen www.herrgurka.se, först med de elva avsnitt som aldrig hann släppas, och sedan med helt nya avsnitt. Seriens femte kapitel började i februari 2012.

Handling

Serien delas in i kapitel som består av ett tiotal avsnitt, eller strippar. Medan kapitlen är fristående följer serien ett antal karaktärer i en fiktiv värld. Huvudpersonen är Herr Gurka, en antropomorf medelålders gurkskiva som älskar olika slags äventyr och gärna kastar sig in i dem. Han har dessutom en tonårig son, Patrik, och en gammal man, Farbror Gurka, som bor med honom.

Kapitel 1: "Jakten på Bigfoot"

Herr Gurka, Patrik och Farbror Gurka hör att Bigfoot håller till i skogarna i närheten, och ger sig ut för att fånga honom.

Kapitel 2: "Mästerdetektiv Herr Gurka"

Herr Gurka provar på att vara mästerdetektiv och löser ett mordfall på en butlerkongress samt fallet med en mystisk tidningstjuv.

Kapitel 3: "The Gurking"

Herr Gurka blir fastighetsförvaltare för ett hemsökt hotell, och han och Patrik flyttar dit och stöter på skumma företeelser.

Kapitel 4: "En ny början"

Herr Gurka söker nytt jobb efter att fastighetsförvaltandet inte gick som han tänkt sig, och öppnar hälsolivsbutik.

Kapitel 5: "Den falske Herr Gurka"

Herr Gurka blir kidnappad av Herr Banan, och Patrik måste söka upp en alkoholiserad Farbror Gurka så att de ska kunna rädda honom.

Externa länkar