Hikaru no Go

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Hikaru no Go av Yumi Hotta och Takeshi Obata. Copyright Jump Comics.

"Hikaru no Go" ("ヒカルの碁" i original) är en manga och anime av Yumi Hotta (manus) och Takeshi Obata (teckningar).

Serien började publiceras 1998 i Weekly Shonen Jump och blev genast väldigt populär. Historien utspelar sig kring brädspelet Go (Hikaru no Go betyder Hikarus Go) och har lett till att spelet från att ha betraktats som ett spel för gamlingar blivit populärt bland ungdomar, inte bara i Japan utan också i framför allt Korea och Kina (där spelet är väldigt vanligt), men även i Europa och USA.

Handling

Hikaru Shindo, en vanlig skolgrabb, hittar ett gobräde på sin farfars vind. På brädet finns det blodfläckar, men bara Hikaru kan se dem. Det visar sig att Fujiwara-no-Sais ande är fångad i brädet och eftersom Hikaru kan se blodfläckarna kan Sai ta sig in i Hikarus metvetande.

Sai är den starkaste Go-spelare som någonsin levat och han försöker tillskansa sig "the hand of god" ("Kami no Itte" på japanska), d.v.s. lära sig att spela spelet perfekt. Genom att han kommit in i Hikarus medvetande kan han spela, eller snarare säga åt Hikaru (som inte kan något om spelet) hur han ska spela.

Problemet för Sai är att efter ett tag börjar Hikaru själv intressera sig för Go och så småningom låter han inte Sai få spela alls.

Publicering

Länkar


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!