Hinamatsuri

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Hinamatsuri".1 Bild av Masao Ohtake. © Kadokawa.

Hinamatsuri (ヒナまつり), manga av Masao Ohtake.

Handling

Ett ovalt, äggformat metallföremål ramlar ned till synes från ingenstans i huvudet på yakuza-medlemmen Yoshifumi Nitta. Han är en ung, ambitiös man som tillhör maffiaklanen ashikawagumi som nu får oväntade problem, då han öppnar ägget och finner flickan Hina som visar sig ha övernaturliga psykokinetiska krafter. Hon tycks komma långt bortifrån, kanske framtiden, och verkar ha blivit kasserad av eller rymt från någon slags mystisk organisation. Nitta försöker bli av med henne, men hon förklarar att hon inte har någonstans att bo och demonstrerar sina krafter på några av hans dyrbara konstföremål, varpå han blir mer foglig. Kan han utnyttja hennes förmågor i sin karriär, eller blir hans nya påtvingade sambo hans undergång?

Figurgalleri

"Hinamatsuri", Hina och Nitta. Bild ur anime. © Feel.

Hina, en ung flicka med starka psykokinetiska krafter, det vill säga hon kan flytta föremål med blotta tanken. Hon verkar inte veta något om den här världen, utan tycks tidigare ha varit van att ta order från vuxna och nyttjad som ett slags vapen. Hos Nitta finner hon en fristad, och börjar snabbt att anpassa sig, handlar kläder och varor som han får betala, och utvecklar smak för ikura, laxkaviar. Som person är hon ganska introvert och lakonisk, och företar sig inte mycket. Hon tittar på många tv-program, lägger sig till med uttryck därifrån och vill så småningom börja i skolan. Efter viss övertalning ordnar Nitta till slut detta, efter att han fått henne att lova att inte använda sina krafter offentligt. Hina tar för detta ändamål efternamnet Nitta och uppträder som dotter till Yoshifumi.

Yoshifumi Nitta, en ung, blond man i 30-årsåldern som bor i Tokyo och tillhör den japanska maffian yakuza. Han är mest intresserad av att tjäna pengar, och går oftast klädd i kostym och samlar privat på dyrbara konstföremål, vaser och tavlor. Han är ungkarl och tillbringar oftast kvällarna på barer och nattklubbar, där han träffar många unga kvinnor. När Hina dyker upp ändras hans livsstil ordentligt, då han blir tvungen att ägna mycket tid på sin nya skyddsling och se till att hon inte orsakar förödelse. Hina visar sig dock vara till hjälp ibland, både vad gäller att utföra kontraktsjobb och bekämpa maffiafiender.

Hitomi är en av Hinas klasskamrater, och hon är en beskedlig och snäll flicka som nu ständigt får ge stöd till Hina, som är ganska okoncentrerad, sover på lektionerna och behov av allehanda hjälp i det sociala livet. När Nitta börjar återuppta sitt nattliga uteliv, så får Hitomi följa med Hina när hon skuggar honom. Detta får som konsekvens att hon får tillbringa både en och annan kväll i för skolflickor olämpliga miljöer som barer och klubbar, något som tvingar henne till att ljuga för sin mor och säga att hon övernattar hos skolkamrater.

"Hinamatsuri", Hitomi och Utako på baren Little Song. Bild ur anime. © Feel.

Utako är en snygg, yngre kvinna som driver och är bartender på baren Little Song, en av Nittas stamställen. Utako verkar gilla Nitta, och ett romantiskt förhållande tycks vara ett faktum mellan de båda. Utako blir förvånad när hon en kväll finner Hitomi i hennes bar, blandande drinkar till kunderna. Hon är dock så bra på det att Utako pressar Hitomi till att fortsätta med detta på helgerna. Utako är en excellent bartender som är ett socialt stöd för sina kunder, och hon arbetar även tidvis på soppkök med matservering till fattiga.

Anzu är ytterligare en psykiskt begåvad flicka, denna gång blond, som anländer i ytterligare en metallbox från framtiden. Hon tycks vara utsänd från samma organisation som Hina, för att hitta och eliminera henne, likt en slags terminator. Anzu har dock svårt att hitta Hina, men blir under tiden känd i stora delar av Tokyo som besegrare av ett motorcykelgäng och en snattare av mat och andra förnödenheter. Ryktet når yakuzan, och det blir sedan Nitta och Hina som hittar Anzu, varpå de två flickorna drabbar ihop. Anzu får sedan problem med att återvända, då hennes transportör gått sönder, och hon blir en uteliggare men får tack vare den hemlöse Yassan sova i ett skjul i parken.2

Publicering

Mini japan.gif Japan

Följetong i Fellows! samt Harta med start 2010, hittills samlad i 14 volymer från Enterbrain.

Mini usa.gif USA

Utges i USA av One Peace Books med start sept. 2018.

I andra media

Blev en anime april 2018 i 12 avsnitt för japansk tv av Feel. Streamas i USA av Crunchyroll

Fotnoter

1. Matsuri betydet festival på japanska, och hina-matsuri är en religiös festival som inträffar den 3 mars, och kallas för dock-festivalen eller flickornas dag.

2. Seriens (och animens) deltema om hemlöshet i Japan uppmärksammas i artikeln Homelessness in Japan and Hinamatsuri av Marco Oliveros på Anime News Network.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!