Infinity Gauntlet

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Den kosmiska handsken "The Infinity Gauntlet" buren av Thanos på omslaget till Infinity Gauntlet nr 1 (1991). Bild av George Pérez. © Marvel Comics.

Bilden är hämtad med tillstånd från The Grand Comic Book Database.

The Infinity Gauntlet (ung. Oändlighetshandsken) är dels en mäktig artefakt i Marvels universum av superhjältar, dels namnet på en miniserie från 1991 som handlar om hur den onde Thanos får tag på handsken och får makten att manipulera universum.


Historik

The Infinity Gauntlet är en handske som är prydd med sex märkliga stenar som kallas Infinity Gems (tidigare Soul Gems), vilka kan ge sin bärare full kontroll över vardera en aspekt av universum: Tid, Rymd, Medvetande, Själ, Verklighet och Kraft. När alla dessa stenar finns samlade på handsken får dess bärare, hypotetiskt sett, total kontroll över hela universum.

Den kosmiska varelsen Living Tribunal tycks vara den enda så mäktig att han står över bäraren av the Infinity Gauntlet.

Efter att Thanos förlorat handsken återupprepade gånger har de olika stenarna delats upp mellan medlemmarna av Illuminati, d.v.s. Mr. Fantastic, Iron Man, Black Bolt, Dr. Strange och Professor X för att förvaras i trygghet.

I serien Avengers/Ultraforce avslöjas att det existerar en sjunde juvel; Ego.

Den första stenen som syntes till var Själsstenen som introducerades i The Power of Warlock nr 1 (1972).

Miniserien

Marvel Comics gav 1991 ut en sex nummers miniserie om hur Thanos får tag i handsken, skriven av Jim Starlin, och tecknad av George Pérez med tuschning av Ron Lim.

Handling

Då Thanos fått tag i the Infinity Gauntlet använder han den för att manipulera universum och därmed imponera på sin älskade Death. En "kosmisk konferens" bestående av så mäktiga varelser som Galactus, Eternity, Stranger, Lord Chaos & Master Order m.fl. lyckas inte stoppa den onde guden, och till slut står bara en armé av Jordens superhjältar, ledda av Adam Warlock, mellan Thanos framfart och universums slutliga utplåning.

Relaterade serier

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!