Jūbei-chan, Lovely Gantai no Himitsu

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Jubei-chan 2", bild av Yoshihiko Umakoshi. Omslag till DVD. © Geneon

"Jūbei-chan, Lovely Gantai no Himitsu" ("十兵衛ちゃんラブリー眼帯の秘密", eng. "Jubei-chan, Secret of the Lovely Eye-Patch"), manga av Mūnii Mucchiri.

Handling

Under Japans Edo-period, för drygt 300 år sedan, levde den ursprunglige Yagyū Jūbei (historisk person, 1607 – 1650), en legendariskt skicklig samuraikrigare. I denna berättelse blir han besegrad men efterlämnar en ögonlapp i form av ett hjärta, för att övertas av en framtida ättling som är renhjärtad och värdig, "bon bon purin".

I dagens Japan lever den 14-åriga skolflickan Jiyū Nanohana ovetande om att hon uppfyller kraven och upphittats både av Yagyūs tjänare Koinosuke samt den rivaliserande klan som efter 300 år fortfarande ruvar på hämnd. Jiyū får den magiska ögonlappen och blir den nya krigaren Yagyū Jūbei, trots att hon är kvinna. Äventyren och de komiska förvecklingarna är i full gång.

Publicering

Japan Japan

I andra media

Även en anime för tv från japanska Madhouse, 13 avsnitt 1999 och ytterligare 13 avsnitt 2004. Animen utgiven i USA av Geneon med undertitlar "The Ninja Girl" och "Counterattack of Siberia Yagyu", det senare då den överlevande fiendeklanen i uppföljaren tillbringat de senaste 300 åren i Sibirien. I Frankrike släppt som "Le secret du Lovely Bandeau". Dessutom utgavs en kortare illustrerad roman med Jubei-chan år 2001 i Japan av Sony Magazines.