Jakten

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Omslag till den franska albumutgåvan.
© Upphovsrätt Dargaud/Christin & Bilal

"Jakten" är ett seriealbum från 1983 med text av Pierre Christin och bild av Enki Bilal. Den franska originaltiteln är "Partie de chasse" och serien publicerades för första gången i den franska serietidningen Pilote 1981. Albumet översattes till svenska av Uno Palmström och gavs ut av Carlsen/if 1985, ISBN 91-510-4356-4.

Handling

Ett antal kommunister på höga positioner i olika länder inom Östblocket träffas i Polen för att jaga. Deras bakgrund berättas och man får veta hur de har resonerat vid olika historiska händelser sedan ryska revolutionen. Under själva jakten blir en av dem skjuten. Vad som skall se ut som en jaktolycka är i själva verket uppenbarligen ett mord, men det förtigs av samtliga inblandade när de lämnar jaktvillan och åker hem.

Anknytning till andra verk

Händelserna i "Jakten" omnämns i "Linda och Valentin"-albumet "Spöket på Inverloch", som också är skrivet av Pierre Christin och publicerades i Pilote.

En epilog till "Jakten" finns i albumet "Fins de siècle" (2006), som ännu inte har givits ut på svenska. Samma album innehåller också en epilog till "Terroristerna" av samma upphovsmän.