Jan Kustfält

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Självporträtt © upphovsmannen

Jan Kustfält (1970-) är en svensk serieskapare, bosatt i Göteborg. Länge inhyst av Serieateljén, men sitter numera (från och med 2021) i Lusthuset. Främst verksam som kreatör av webbserien "Dodo and the Underdogg", men har tidigare tecknat "Biff Zongo" till manus av Fredrik Sjöholm. Har även publicerats i antologierna "Ordningen upprätthålls alltid" (2013), "Trans:IT" (2013) och "Serienördens kokbok" (2014) samt i tidningen Agent X9.

Hade en serie med i antologin "Jag vill inte göra slut: serier för klimatet" 2015.

Medverkade i "Serienördens trädgårdsbok; Svenska serietecknares bästa odlingstips" doob förlag 2017. (ISBN 978-91-984137-0-0)

Medverkar regelbundet i fanzinen Nasses Nekrozin, Home Made Comics och Plutonium Comics. Är även verksam inom sättning och layout av serieböcker, bland annat "Bortom rymdens mörker".

Har gjort formgivning och annat arbete på ett antal av Plutonium Comics olika utgivningar.

Kustfält har även under ett antal år setts i nära samarbete med Max Gustafson, på dennes olika satir- och serieprojekt. Ofta har det handlat om enrutingar eller strippserier för olika fackföreningstidskrifter. Bland annat serien "Clarry" i Kommunal Ekonomi.

Medverkan i och redaktörskap för Serieateljéns antologier.

  • Gôtt mos 2014
  • Gôtt mos 2015
  • Undergången (2017)
  • Har vi något jävla val? (2018)

Övrigt

Även bokillustratör, grafisk formgivare och korsordsmakare. Har även varit inblandad i produktion av spel, bland annat "Klostermust" från Vildhallon.

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!